Gå til meny

 - en antirasistisk kulturfestival på Kuba

17. mai for alle er landets største antirasistiske kulturarrangement og har eksistert i over 20 år. Arrangementet som er i regi av SOS Rasisme har vokst seg til å bli et av hovedstadens største og beste kulturarrangement. For SOS Rasisme er 17. mai en antirasistisk merkedag, en stor og fargerik folkefest for alle som bor i Norge.

SOS Rasisme er 20 år

SOS Rasisme ble grunnlagt i 1985 og fyller 20 i år. To tiår med arbeid mot alle former for rasisme skal feires, og vi starter under Norges største antirasistiske arrangement 17. mai for alle.
Da SOS Rasisme ble startet i 1985 var det fordi folk så behovet for en bred front mot den økende rasismen. To år tidligere var 17. mai feiringen i Oslo blitt rystet av en bombetrussel mot barnetoget. Det var utgangspunktet for «17. mai for alle» arrangementet.
Helt siden starten har kjernen i SOS Rasismes arbeid vært organisering av folk. Å få så mange som mulig til å ta et aktivt standpunkt mot rasisme har vært det bærende prinsippet for oss som organisasjonen. I dag har SOS Rasisme i dag over 36 000 medlemmer.

17. mai for alle barna

Et avgrenset familieområde med aktiviteter for barna. Det vil være et eget område for småbarnsfamilier med aktiviteter beregnet for barn fra 0 til 5 år. Områdetvil holde åpent fra 13.00 til 17.00 og ha god barnevogntilgang. Det forutsettes at barna er i følge med voksne, dette er ikke et sted for barnepass. Det vil bli musikk, ansiktsmaling, tegnebord, salsakurs for barn med mer.

Program

Vi har i år satt fokus på et variert program og både jazz, world, rap, rock og folkemusikk blir presentert på årets "17. mai for alle". Spesielt stolte er vi av å kunne presentere PK 14, et band som kommer helt fra Kina for å delta på årets arrangement. I tillegg presenterer flere artister som er virkelig er på vei oppover, blant annet Lukas Kasha og Animal Alpha. Fra Sverige kommer "Mobbade Barn Med Automatvapen" (MBMA) som er å anse som en av de mest spennende nye gruppene fra den svenske hip hop-scenen.

  • Valkyrien Allstars
  • HGH
  • Tassili
  • Dinosau
  • Lukas Kasha
  • PK 14 (Ch)
  • OnklP & Mobbade barn (S) m / Cast & Philip
  • Animal Alpha

Bergen
Trondheim
Tips oss:
Hva slags arrangement:

Dato og klokkeslett:

Hvor:

Arrangør(er):

Nettside:

Ditt navn:

Din e-post:

Andre opplysninger:

La dette feltet stå tomt:

17. mai for alle – SOS Rasisme
Pilestredet 29A
0130 Oslo
Tlf: 400 90 162
E-post: 17maiforalle @ sos-rasisme.no