Gå til meny

Marker Krystallnatta

Ressursside for arrangører

På vår ressursside finner du alt fra planleggingsverktøy, maler for plakater og oppskrifter på hvordan lage paroler.

Vil du bidra til et arrangement?

Ønsker du å komme i kontakt med andre som lager markering der du bor – eller vil du ha hjelp av oss til å lage en ny? Ta kontakt!

Krystallnatta var starten på nazistenes folkemord. 9. november 1938 angrep nazistene jøder rundt om i hele Tyskland. I løpet av få år ble 6 millioner jøder myrdet av nazistene. Fagforeningsfolk, funksjonshemmede og andre som ikke passet inn i nazistenes verdensbilde ble også ofre for dødens ideologi.

Det er viktig at vi ikke glemmer vår historie!

Vi må lære av historien for ikke å gjenta de samme feilene. Nazismen og rasismen døde ikke med Hitler. Det siste årene har vi sett en økning i rasistisk vold. Nazistiske grupper som Vigrid har økt aktiviteten sin flere steder i landet. Nazistene bruker politisk terror og vold mot dem de hater: innvandrere, jøder, muslimer og andre minoriteter, fagforeningsfolk, demokratiforkjempere og antirasister.

Organiser lokale markeringer til minne om Krystallnatta

Rasismen finnes fortsatt og nazismen trekker stadig til seg og organiserer rasister i dag. Bare folkelig sammenslutning og bevegelse kan stoppe rasismen og nazismen. Denne bevegelsen må foregå lokalt hvor folk kjenner forholda på kroppen. SOS Rasisme må gå i spiss for dette arbeidet og vi må da forankre oss lokalt, i enda større grad enn nå. Vis fram lokallagene, gi aktivister arbeidsoppgaver, bygg SOS Rasisme og gjør det umulig for rasister å bygge seg opp i noen lokalmiljøer.

Organiser fakkeltog, demostrasjoner, stands, rockekonserter mot rasisme eller punktmarkeringer og marker Krystallnatta.

Mobiliser aktivister, skap entusiasme og begynn å jobb.

Besøk vår ressursside

krystallnatta.no er et samarbeidsprosjekt mellom SOS Rasisme og Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Opphavsretten til det redaksjonelle innholdet på disse sidene tilhører SOS Rasisme.