Gå til meny

Romerikes Blad, en av Norges største lokalaviser, har i lang tid trykket rasistiske innlegg fra leserne i spalten “klar melding”. Men avisa går heller ikke av veien for å produsere sin helt egen rasisme, gjennom humorsiden “Vorspiel”. Les her hva som stod i avisa på lørdag.
Send gjerne din «klare melding» om spredning av rasisme til sjefsredaktøren i RB

En leser som tok kontakt med SOS Rasisme syntes ikke rasistisk humor er spesielt morsomt, her er mailen han sendte:

Følgende er sakset fra “Romerikes blad”, papirutgaven, lørdag 23. august. Siden skal sikkert være humoristisk og løssluppen, men understående er bare sjokkerende rasistisk:

“Hvor på gamle Ahus bør det bli asylmottak?
Svar: På psykiatrisk, der er dem jo vant til å håndtere gærminger."

Videre:

Under “Den bulgarske kulestøterbaben”:
“[…] Ja, om sommeren er vi alle somaliere; vi liker å hvile.”

Og den kanskje verste av alle:

“Brev fra leseren:
Hiv ham ut
Ser atte utlendinger med hiv automatisk blir hivi ut av landet. Kanskje en idé å lura på mullaen ei nigeriahore eller to?"

Kanskje dere ønsker å henge ut rasistene i denne søpleavisa?

- Det må ryddes opp

Lørenskog SOS Rasisme har flere ganger tatt kontakt med avisa og bedt om at rasismen kuttes, foreløpig har dette ikke ført til noen bedring.

- Tipset vi fikk fra en leser om rasistisk humor sist lørdag er bare en av svært mange i rekken av usmakelige og støtende saker, det sier en opprørt leder i Lørenskog SOS Rasisme Renate Lehne.

Nå krever organisasjonen at sjefsredaktør Thor Woje rydder opp internt, og sikrer at avisen blir en lokalavis for alle som bor på Romerike: - I deler av Romerike som Lørenskog har vi et stort flerkulturelt miljø, og veldig mange lesere føler seg krenket av disse lavpanna, rasistiske oppgulpene, sier Lehne.

Les mer om saken her:
> Rasisme i klar melding
> Leserbrev 1
> Leserbrev 2

(C) 2008 SOS Rasisme/ Lørenskog SOS Rasisme

Lørenskog SOS Rasisme      
Postadresse: Sørliveien 37, 1473 Lørenskog      
Besøksadresse: Aktivitetshuset Volt      
Tlf: 91 77 24 80/ 23 35 32 04 Faks: 23 35 32 01      

Lørenskog SOS Rasisme er et lokallag av SOS Rasisme, Norges eneste demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle sine krefter for opplysning, bevisstgjøring og bekjempelse av rasisme og nazisme. Vi har 600 medlemmer i Lørenskog og nærliggende kommuner. SOS Rasisme i Norge har over 47 000 medlemmer og 150 lokallag.