Gå til meny

10. november inviterer de to kirkeasylantene på Fjellhamar til åpen kulturkveld. Målet er at lokalbefolkningen skal få mulighet til å bli kjent med brødrene og deres historie.

Fjellhamar kirke åpner dørene for lokalbefolkning og andre interesserte tirsdag 10. november fra kl. 18.00. I regi av Lørenskog SOS Rasisme og de to kirkeasylantene inviteres det til kulturkveld, med matsalg, musikk og mulighet for å bli kjent med to mennesker i en vanskelig situasjon. Det blir gratis inngang, og alle inntekter fra arrangementet går til å bedre situasjonen for de afghanske brødrene.

Tre måneder i kirkeasyl

Siden 3. august har brødrene Brødrene Mahsi og Jamshid Naimi sittet i kirkeasyl. Åtte år etter at de og familien flyktet fra Afghanistan, og etter mer enn fire år i Norge, vil norske myndigheter sende de tilbake til det krigsherjede landet. Samtidig har brødrenes familie fått innvilget opphold i Norge. I frykt for sitt eget liv har de i desperasjon søkt tilflukt i Fjellhamar kirke. Her er de foreløpig trygge, men bosituasjonen er svært vanskelig og framtiden er uviss.

Lyst til å bidra?

Arrangementskomitéen tar gjerne imot innspill og bidrag fra alle interesserte. - Kanskje vil noen bake en kake eller lage en enkel matrett? Hvis noen vil spille gitar, synge en sang eller lese et dikt er det også veldig hyggelig. Ta i så fall kontakt på e-post lorenskog@sos-rasisme.no, oppfordrer leder i Lørenskog SOS Rasisme Renate Lehne. – Det viktigste er allikevel at man bidrar med sin egen medfølelse og solidaritet – med to brødre som bare vil jobbe og gå på skole uten frykt for eget liv, men som nå står i fare for å miste alt, avslutter hun.

For mer informasjon se: www.sos-rasisme.no/lorenskog

For flere kommentarer:
Renate Lehne, leder i Lørenskog SOS Rasisme

Facebook event

Facebook gruppe

(C) 2008 SOS Rasisme/ Lørenskog SOS Rasisme

Lørenskog SOS Rasisme      
Postadresse: Sørliveien 37, 1473 Lørenskog      
Besøksadresse: Aktivitetshuset Volt      
Tlf: 91 77 24 80/ 23 35 32 04 Faks: 23 35 32 01      

Lørenskog SOS Rasisme er et lokallag av SOS Rasisme, Norges eneste demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle sine krefter for opplysning, bevisstgjøring og bekjempelse av rasisme og nazisme. Vi har 600 medlemmer i Lørenskog og nærliggende kommuner. SOS Rasisme i Norge har over 47 000 medlemmer og 150 lokallag.