Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 04.06.2010
Jonatan og Ashok på flyplassen i Chennai, India våren 2009.

SOS Rasisme-aktivist Jonatan Husebye (16) har vist et varig og åpenhjertig engasjement for sin venn Ashok. Stem på Jonatan som årets Romeriking

SOS Rasisme-aktivist Jonatan Husebye (16) har vist et varig og åpenhjertig engasjement for sin venn Ashok. Nå er han nominert til tittelen som årets romeriking, og er tidenes yngste kandidat.

Onsdag 24. mai 2006 ble 13 år gamle Ashok Jegatiswaran hentet av politiet hjemme hos fosterfamilien sin på Fjellhamar. Etter å ha bodd i Norge i fire år ble han sendt til Sri Lanka, et land i borgerkrig hvor han hverken har mor eller far som kan ta vare på han.

Det var når hans venn Ashok ble revet bort fra ham at engasjementet ble vekket. Fra denne tiden har han stått på i flere år for å få sin venn hjem til Norge og for å vekke en gnist i samvittigheten til norske myndigheter.

Usvikelig engasjement for kameraten sin

Jonatan er ikke mer enn 16 år. Til tross for sin unge alder har Jonatan vært en trofast venn for Ashok, og har gjennom flere år vist et utrettelig engasjement.

Som tidenes yngste kandidat har Husebye blitt nominert for å ha «stilt opp for kameraten med et usvikelig engasjement». Vi kunne ikke vært mer enig. Husebyes engasjement har utvilsomt vært viktig for Ashok, og til tross for norske myndigheters fravikenhet har arbeidet hatt resultater sier Husebye:

– Det har hatt mye å si for Ashok. Han får nå hjelp av kommunen til å gå på skolen, og at han får moralsk støtte fra oss andre, tror jeg hjelper mye. Det er lett å gi opp i en situasjon som han har vært i. Jeg tror også at denne saken kan hjelpe politikerne til å forstå at de tok feil, slik at de ikke gjør det samme på nytt, sier han i et intervju med Romerikes Blad.

(C) 2008 SOS Rasisme/ Lørenskog SOS Rasisme

Lørenskog SOS Rasisme      
Postadresse: Sørliveien 37, 1473 Lørenskog      
Besøksadresse: Aktivitetshuset Volt      
Tlf: 91 77 24 80/ 23 35 32 04 Faks: 23 35 32 01      

Lørenskog SOS Rasisme er et lokallag av SOS Rasisme, Norges eneste demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle sine krefter for opplysning, bevisstgjøring og bekjempelse av rasisme og nazisme. Vi har 600 medlemmer i Lørenskog og nærliggende kommuner. SOS Rasisme i Norge har over 47 000 medlemmer og 150 lokallag.