Gå til meny

For femte året arrangerer Lørenskog SOS Rasisme utendørs musikkfestival. I år vil vi bruke dagen til å samle støtte for å hente Ashok hjem.

Kjennfestivalen 2006 - hent Ashok hjem

Frivillig arrangement

Kjennfestivalen arrangeres i Kjennbakken i Lørenskog, søndag 20. august fra 15.00 til 21.00. I idylliske omgivelser ved Langvannet og Lørenskog Rådhus kan man slappe av og høre god musikk hele dagen. Bakgrunnen for festivalen er et ønske om å kombinere musikk og kultur med et antirasistisk budskap. Rundt 30 band og artister og et stort antall frivillige har de siste årene sørget for et unikt utendørs kulturarrangement midt i Lørenskog. Festivalen er helt gratis for publikum.

 

Variert program

Årets program spenner fra hip hop til pakistansk folkemusikk. Alle artister stiller opp frivillig for arrangementet og den antirasistiske saken.

 

Kjennfestivalen 2006 er:

- Monomen (www.monomen.no)

- Cam’N A-Lee (www.camnalee.com/camnalee)

- Trond Granlund (www.trond-granlund.no)

- Pakistansk folkemusikk band

- SHEER -DEL (Hip-Hop fra Holmlia)

- SMEG (Trym Hagen fra Plywood med venner)

 

Tema: Hent Ashok hjem

Onsdag 24. mai ble 13 år gamle Ashok hentet av politiet hjemme hos fosterfamilien sin på Fjellhamar. Etter å ha bodd i Norge i fire år ble han sendt til Sri Lanka, et land hvor han verken har mor eller far som kan ta vare på han. Norske myndigheter sier de vil statuere et eksempel for å skremme andre fra å søke asyl i Norge.

 

Vi godtar ikke at barn brukes som brikker i et politisk spill, og stiller følgende paroler: "Hent Ashok hjem!", "Respekter barnekonvensjonen i asylsaker", "Fire år er mer enn nok - asyl til lengeventende asylsøkere".

 

Nå intensiveres arbeidet med å få Ashok hjem fra et krigsherjet Sri Lanka. På Kjennfestivalen blir det mulig å støtte Ashok, både gjennom underskriftskampanje (http://opprop.no/opprop.php?id=ashok) og pengeinnsamling. Trond Granlund og elever fra klassen vil også framføre en nyskrevet sang til Ashok.


Velkommen til Kjennfestivalen - til en dag med musikk, kultur og antirasisme!

(C) 2008 SOS Rasisme/ Lørenskog SOS Rasisme

Lørenskog SOS Rasisme      
Postadresse: Sørliveien 37, 1473 Lørenskog      
Besøksadresse: Aktivitetshuset Volt      
Tlf: 91 77 24 80/ 23 35 32 04 Faks: 23 35 32 01      

Lørenskog SOS Rasisme er et lokallag av SOS Rasisme, Norges eneste demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle sine krefter for opplysning, bevisstgjøring og bekjempelse av rasisme og nazisme. Vi har 600 medlemmer i Lørenskog og nærliggende kommuner. SOS Rasisme i Norge har over 47 000 medlemmer og 150 lokallag.