Gå til meny

Er EU demokrati i praksis? Bergens Avisen 07.01.2003

Undertegnede deltok på demonstrasjonene under EU-toppmøtet i København 13.-14. desember. Lignende demonstrasjoner har de senere årene fått mye medieomtale på grunn av hærverk og vold. Mange med meg hevder at politiet har mye av skylden ved å hausse opp stemningen og provosere demonstrantene.

Fredelige demonstrationer i København Politiken 17.12.2002

De frygtede sammenstød mellem politi og voldelige demonstranter under EU-topmødet lader til at udeblive. Den første, store demonstration ved Bella Center forløb ganske udramatisk. De samme var tilfældet med de øvrige demonstrationer i København i løbet af fredagen. Her finner du også videosnutter fra demonstrasjonene.

Busslast mot EU Stavanger Aftenb 16.12.2002

Fredag reiste en rogalandsk busslast unge demonstranter til Kongens by, for å demonstrere mot EU-unionen og nyliberalismen.

Slagord men inget våld i Köpenhamn Svenska Dagblade 16.12.2002

Två större demonstrationer och det utlysta "olydnadsdygnet" under EU-toppmötet i Köpenhamn förlöpte utan våldsinslag. Ett 50-tal personer hade på fredagskvällen gripits. Svenska Attac var kritiskt till att demonstranter greps "utan rimlig motivering".

Lørdagens København2002 SOS Rasisme 15.12.2002

SOS Rasismes kontingent i København-markeringene rapporterer om mange timers gange i dag. Våre aktivister gikk bakerst i toget i dag, etterfulgt av ikke mindre enn 6 politibiler og en politiambulanse. Organisatorisk nestleder, Trond Thorbjørnsen forteller om mange nye slagord og sanger som ble utviklet under marsjen.

Reisebrev fra København2002 - fredag SOS Rasisme 13.12.2002

Første reisebrev fra SOS Rasisme-kontingenten i København: Denne helgen er det EU-toppmøte i København, og fredagen har gått veldig bra. SOS Rasismes seksjon gikk forrest i markeringen som samlet om lag 5000 mennesker.

SOS Rasisme deltar mot Festung Europa i København SOS Rasisme 02.12.2002

12. - 15. desember er det EU-toppmøte i København. Et stort nettverk av organisasjoner har samlet seg rundt store demonstrasjoner mot dette toppmøtet. SOS Rasisme har med utgangspunkt i europeisk flyktningepolitikk og rasisme tilsluttet seg motmarkeringene.

København2002 - markering mot Europas flyktningepolitikk og rasisme SOS Rasisme 18.11.2002

12. - 15. desember 2002 blir det EU-toppmøte i Danmark, nærmere bestemt København. EU-toppmøtet vil blant annet behandle asylpolitikk En rekke organisasjoner mobiliserer i disse dager til markering av dette toppmøtet. SOS Rasisme i Norge oppfordrer våre medlemmer og aktivister til å delta.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490