Gå til meny

Valg mot rasisme


Vi vil vokte valgkampen!

Noen lurer kanskje på hvorfor SOS Rasisme engasjerer seg i valgkampen. Er ikke SOS Rasisme partipolitisk uavhengige?


Jo, SOS Rasisme er en partipolitisk uavhengig organisasjon. Allikevel er valgkampen noe vi må engasjere oss i. Det har de siste årene blitt tydelig at det finnes svært kyniske krefter i dette landet, krefter som er villige til å stemple hele folkegrupper som kriminelle for å få økt oppslutning. Å spille på rasisme skaper frykt og falske motsigelser blant folk, det gir ofte billige poenger og nye stemmer.


Vår oppgave i valgkampen er først og fremst å være vaktbikkja som holder valget fritt for løgner og brunt grums. Vi vil jobbe i forkant for å få velgere og politikere til å ta aktiv avstand fra rasisme, og vi vil tilbakevise rasistenes løgner når de stikker hodet fram.

Kampanjemateriell SOS Rasisme 02.08.2009

Til alle lokallag – Vi vil vokte valgkampen!
Last ned eller bestill kampanjemateriell, og Les hele saken for flere tips til valgkampanjen.
Bestill materiell her

Nazister legger ned SOS Rasisme 17.09.2009

Norgespatriotene sier på sine nettsider og i Tønsbergs Blad at organisasjonen slutter sin virksomhet etter det elendige valget.

Rolig nå Johnsen SOS Rasisme 17.09.2009

SOS Rasisme blir for sitt antinazistiske arbeid i årets skolevalgdebatter angrepet i Glåmdalen 11. september av Hedmark Frps tredjekandidat til stortingsvalget, Tor Andre Johnsen. Her er svaret fra SOS Rasisme som sto på trykk i Glåmdalen 15. september.

Ap-topper vil internere asylsøkere Hegnar Online 07.09.2009

Arbeiderpartiets Jan Bøhler og Rune Gerhardsen vil kjøre en hardere linje overfor kriminelle asylsøkere, med internering eller direkte hjemsendelse etter sonet dom.

Nazistene møtte ryggen - igjen SOS Rasisme 31.08.2009

Mandag morgen var nazistene Norgespatriotene i den første av to debatter på Horten videregående skole, og nok en gang ble de møtt med en elevmasse som viste sin avsky. NB: Øyvind Heian har lagt Norgespatriotene bak seg

Abid Raja til angrep på SOS Rasisme Dagbladet 28.08.2009

Venstrepolitikeren Abid Raja hevder SOS Rasisme er militante og vil gå svært langt for å forsvare partiets rett til å ytre seg i det offentlige rom.

- Raja bør stige ned av sin høye hest og i stedet se hva ytringsfrihet uten forbehold avstedkommer, uttaler Trond Thorbjørnsen, leder i SOS Rasisme til Dagbladet.

- Påstanden om at vi er militante er rent sprøyt. Vi oppfordrer til ikke-voldelige aksjoner. Det er også det som er mest effektivt hvis man vil stoppe rasismen.

Nazistene møtte ryggen SOS Rasisme 28.08.2009

Nazisten Heian i Norgespatriotene ble møtt av en samlet elevflokk som viste ryggen til han da han skulle spre sin gift fra valgdebatten på Færder vgs i Vestfold. Én elev fant Heians opptreden så provoserende at han kastet en flaske i ansiktet på Heian.

For oss viser dette tydelig at nazister ikke har noe i en skoledebatt i Norge å gjøre – verken i 1945 eller 2009. NB: Øyvind Heian har lagt Norgespatriotene bak seg

Jo Benkow: - Frp må skrinlegge fremmedfrykten Kommunal rapport 24.08.2009

Norges første stortingsrepresentant med jødisk bakgrunn, Jo Benkow (85) sier at Fremskrittspartiet må legge bort sin fremmedfiendtlighet dersom partiet vil regjere med Høyre.

Politivakt under skoledebatt NRK Østafjells 14.08.2009

Skolen vil ha politi i salen under den første skoledebatten med nazigruppa Vigrid.

Våre hovedkrav til politikerne SOS Rasisme 12.08.2009

SOS Rasisme har utformet fire hovedkrav med flere underpunkter til partiene. Vi mener disse kravene er viktige for å sikre at det norske samfunnet blir et samfunn for alle.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490