Gå til meny

19 mai til ca. 11 juni vil ca. 100 afghanske flyktninger marsjere fra Trondheim til Oslo i protest mot at de blir sendt tilbake til et krigsherja Afghanistan. – Et Afghanistan Norge har bidratt til, og bidrar til å holde utrygt. Dette skjer ved at Norge deltar i en aggressiv krigføring som tar livet av uskyldige daglig, og knekker sammen infrastrukturen i landet.

Afghanerne vil gå den gamle pilgrimsveien, men i motsatt retning: Fra Nidaros til Oslo.

Vi i SOS Rasisme bidrar så godt vi kan i denne sammenheng. Afghanerne har ikke penger, ikke soveposer, telt, sko eller noe av det andre som trengs. Men marsjere vil de uansett.

Vi trenger:

  • Telt
  • Primuser (både små og store som kan brukes til å lage fellesmat for alle).
  • Kokekar (store og små).
  • Liggeunderlag.
  • Ryggsekker. osv.

Er det noen som kan hjelpe oss med å skaffe dette?

Vi kommer i tillegg til å organisere en støttebil nedover. Den vil være utstyrt med standbukker, lydanlegg, strømaggregat, pc og printer osv. slik at en kan produsere og dele ut materiell for å informere om at Afghanerne snart kommer til bygda/ byen, og om hvorfor de marsjerer i protest. I tillegg vil bilen ta med mat, telt og annet utstyr som Afghanerne kan trenge på veien.

Vi vil også mobilisere folk til å bidra med løpeseddelutdeling, være med på torgmøter osv. i byer og tettsteder Afghanerne marsjerer i gjennom. I tillegg oppfordrer vi folk til å bli med å støtte Afghanerne på turen. Spesielt folk som har gått pilgrimsveien før.

Leder i Trondheim lokallag har sagt ja til å kjøre støttebilen sørover, men han ønsker seg at noen kan avløse han eller sitte på under deler av turen.

Hvis noen har noe de kan bidra med, så vennligst ta kontakt snarest mulig. I skrivende stund er det 12 dager til marsjen skal starte fra Trondheim.

Økonomisk støtte til marsjen kan gis til konto: 7878.06.19510

mah.
Henrik Ormåsen
Leder for flyktningutvalget

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490