Gå til meny

To personer tilknyttet det nazistiske miljøet på Øvre Romerike er nå dømt til fengsel for vold mot et medlem av en kriminell MC-gjeng.

Det var etter en konflikt mellom Outlaws, deres supportergruppe “Black and White Crew” og det tidligere “Nasjonal Ungdom” at oppgjøret fant sted i august.

Den 20 år gamle nazisten Dag Ivar «Degi» Bunes fra Eidsvoll, og en 19 år gammel kamerat fra Ullensaker, truet tre medlemmer av “Black and White Crew” og tildelte flere slag i ansiktet på en av de tre. Voldsutøvelsen fant sted utenfor Torget Pub på Jessheim, under Jessheimdagene i midten av august.

De to nazistene er nå dømt til henholdsvis åtte og to måneders fengsel. Bunes fikk fratrekk på 54 dager i varetekt. 19-åringen må sone 24 av sine 60 dager, samt betale 5000,- i saksomkostninger.

Dag Ivar Bunes

Til venstre på bildet: Dag Ivar Bunes

Dag Ivar “Degi” Bunes er en ledende person i det nazistiske miljøet på Øvre Romerike, og stod som leder for det lokale “Nasjonal Ungdom” laget fram til han ble kastet ut på grunn av interne konflikter. Han driver nå rekruttering til sitt eget miljø, spesielt fra Eidsvoll og Nes kommune. Bunes er dømt for grov voldsutøvelse fem ganger tidligere.

SOS Rasismes Antinaziutvalg ber foreldre og ungdommer på Øvre Romerike følge med på aktiviteten i det nazistiske miljøet, og rapportere evt. hendelser til vår tipsadresse: antinazi@sos-rasisme.no.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490