Gå til meny

I forbindelse med SOS Rasismes regionskonferanse for region Nordnorge som ble holdt i helga 11-13 jan, ble det arrangert demonstrasjon mot henleggelsen av Obiora-saken .

Her er appellen som ble brukt på lørdagens deomnstrasjon. Med ca 40 oppmøtte og pressedekning og godt over 80 nye medlemmer er lokallaget veldig fornøyde med helgens RK og demonstrasjonen på torget.

OBIORA

Hvor mange ofre må det til for at den statlige rasismen en gang for alle kan bekreftes som et avsluttet historisk kapittel? Når skal det ta slutt og når vil det norske politiet innse at en feil er begått og ta en klar stilling til sine egne handlinger.

For å sette det på spissen: Er en hissig nordlending som irriterer seg over noe, farlig? Er han en så stor trussel at han må pålegges håndjern, presses ned i bakken av tre politimenn, for å så kveles av mangel på oksygen?

7.september 2006 blir Eguene Obiora kvalt av mangel på oksygen utenfor Østbyen servicekontor i Trondheim. I frustrasjon og sinne over at han ikke fikk penger til mat og kanskje en gave til sønnens 11 årsdag var han høyst uvitende om at hans liv denne dagen skulle ende brått. Og at han skulle bli bundet uten muligheter til bevege seg og trykt ned i bakken av 3 politimenn. Etter vært klarer Tjenestemennene å se at Obiora trenger akutt hjelp og velger å kjøre han til St. Olavhospital. Men før de kommer fram er Obiora allerede død…

Livet hans ender i en tjenestebil på vei til hjelpa. Bilen kjøres av de samme som bare en kort stund tidligere pressa han ned i bakken med magen først iført håndjern og som igjen forårsaket grunnen til at Eguene Obiora ligger livløs i en tjenestebil på vei til St.Olavs Hospital den 7. september 2006

Obioras dødsårasker er mange, men den utløsende årsaken var at han ble tvunget ned i et livsfarlig mageleie som førte til at Obiora mistet pusten og ble kvalt.

Vi står her i dag for å markere at vi aldri vil kunne akseptere slike handlinger fra politiet og andre offentlige etater. Statlig rasisme er feil oppførsel fra de som har som jobb å gjøre landet vårt trygt å leve i for alle sine innbyggere.

Obiora er nå et år etter hans død blitt et eksempel til ettertanke, og nok et eksempel på at den statlige rasismen fortsatt eksisterer.

Med denne markeringen vil vi i sos rasisme vise at slik oppførsel fra offentlig og privat sektor ikke godtas og heller ikke vil bli akseptert. Derfor oppfordrer vi alle til å støtte opp om kampen mot Rasisme!

Vi vil aldri glemme Obiora og andre som har blitt offer for den statlige rasismen, vi gir ikke opp kampen før rasismen er utryddet.

BLI MED I KAMPEN MOT RASISME, KAMPEN FORTSETTER.

FOR 10 KR, KAN MAN BLI STØTTEMEDLEM I SOS RASISME OG STØTTE OPP OM VÅR ALLES KAMP MOT RASISMEN. HUSK AT ALLE MONNER DRAR!

skrevet av Simen Ulven Seipajærvi,Bugøynes,Finnmark og Lill Mari Mundal,Tromsø,Tromsø

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490