Gå til meny

Søskenparet Abbas og Fozia Butt ble idag kjent med at de må vente ytterligere flere måneder for å få avklart sin framtid i Norge. Med to tingrettsdommer mot seg har Utlendingsnemnda igjen anket saken til søsknene som snart har bodd 17 år i Norge. «Hvor mye mer skal vi måtte tåle? Og er ikke 17 års tilknytning nok?», spør en fortvilet Abbas.

Etter flere år i usikkerhet kunne de begynne å håpe da dommeren i saken gjorde det klinkende klart at myndighetene har tatt feil avgjørelser gang på gang og at Utlendingsnemndas avgjørelser kjennes ugyldige av retten.

«Dette er et klart bevis på hva slags inhumane praksis UNE har», sier Maral Housmand i Støttegruppa for Abbas og Fozia Butt. «I vitneboksen under rettssaken innrømmet til og med UNEs representant at det foreligger sterk tilknytning til riket, likevel har UNE sett det nødvendig å anke. Dette er uforståelig for både søskenparet og støtteapparatet rundt dem.

«Det er uhørt at UNE skal anke en dom de har tapt på alle punkter», sier Maral i SOS Rasisme. «Dette gjør de bare fordi de kan og har råd til det. Det grenser til ren trakassering.»

Det vil ta minst 6 måneder før ankesaken kommer opp i Borgarting Lagmannsrett. Imens må Abbas Butt fortsette å leve som rettighetsløs i landet hvor han har vokst opp. Han kan verken gå på skole eller arbeide mens han venter. «Dette er misbruk både av deres unge liv, og ressursene som er i det norske samfunnet», avslutter Maral.

For mer informasjon: Maral Housmand tlf. 94277191 : maralhstudent.uio.no

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490