Gå til meny

Siden 2005-sesongen har Kanarifansen Lillestrøm (KFL) og SOS Rasisme samarbeidet mot rasisme i fotballen. Foran 2008-sesongen har Kanarifansen tatt initiativ til samarbeid med det lokale asylmottaket, og til åpningskampen mot Tromsø vil 50 av beboerne få gratis inngang på Åråsen.

- Lillestrøm for alle

- Vi i Kanarifansen ser på oss selv som en inkluderende organisasjon. Vår jobb er å støtte LSK på en best mulig måte, og da er det viktig for oss å inkludere hele lokalmiljøet, det sier initiativtaker i KFL Thomas Nilsen. Han kan fortelle at fanklubben har hatt tett kontakt med Skedsmo asylmottak, som er veldig positive til at beboerne integreres i lokalmiljøet.

- Vi vil vise at vi er en supporterklubb for alle, uansett hudfarge eller hvor du kommer fra. Derfor har vi nå kjøpt fri 50 plasser på Åråsen til åpningskampen førstkommende søndag, sier Nilsen.

- Viktig initiativ

Ola Melbye Pettersen er SOS Rasismes kontaktperson i samarbeidet med Kanarifansen. Han er svært fornøyd med initiativet fra de gule supporterne: – Dette viser at den inkluderende og antirasistiske kulturen står sterkt i LSK og Kanarifansen. Med mange ensidige og negative oppslag om asylsøkere den siste tiden er det spesielt viktig å satse på slike positive samarbeid. Det bidrar til integrering, og er også et positivt bidrag til den norske fotballkulturen, sier Pettersen. - Denne kulturen vil vi fortsette å bidra til, og vi oppfordrer alle andre eliteserieklubber og deres supportere til å følge eksempelet fra Lillestrøm, avslutter Pettersen.

LSK-spiller fra asylmottaket

LSK-spiller Cisse Aadan Abshir kom selv som flyktning fra Somalia til Norge i 2006, og bodde da på Skedsmo asylmottak. Han signerte i fjor en toårs kontrakt med LSK, og har nå plass i lagets A-stall.

Om “Fugla mot rasisme”
Det var supporterklubben Kanarifansen Lillestrøm (KFL) som tok kontakt med SOS Rasisme høsten 2004, med ønske om å innlede et samarbeid. Etter et møte kom man fram til at SOS Rasisme skulle delta på alle hjemmekamper og arrangementer. Samtidig ble slagordet “Fugla mot rasisme” lansert, og trykket opp på t-skjorter, plakater og buttons. (“fugla” spiller på “kanarifuglene” som er kallenavnet på LSK og supporterne).

www.sos-rasisme.no
www.kfl.no

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490