Gå til meny

Mye tyder på at nazister står bak skuddene mot asylmottaket fredag 18. juli. Selv om nazimiljøet i Norge er svært lite, er et slikt miljø alltid en trussel. En liten gjeng kan volde svært mye skade, både for den direkte rammede, men også for asylsøkere generelt.

Uansett om dette er nazister eller ikke, er resultatet av skuddene utrygghet og frykt.

- Det er viktig at lokalbefolkningen viser sin solidaritet med asylsøkerne, sier Trond Thorbjørnsen, leder i SOS Rasisme. - Vis at dere er der og bryr dere. Ta gjerne med en liten oppmerksomhet og besøk asylmottaket. Kun på den måten kan vi vise tydelig at nær sagt alle i samfunnet ser med avsky på denne handlingen.

Dessverre oppnår nazister mye med enkeltstående voldsangrep. Vi har sett mange steder at folk blir utrygge og passivisert etter episoder i nærmiljøet. Derfor er det svært viktig at politiet klarer å ta gjerningsmennene.

- Det er verdt å merke seg at nettopp på Hvalstad i Asker bor høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad, en person som har utmerket seg med å foreslå å premiere en av Benjamins drapsmenn. Dette sier Anne Elisabeth Hansen, medlem av Antinaziutvalget i SOS Rasisme. - Mange unge nazister har fått ideologisk opplæring i hjemmet hans opp gjennom årene, og han har også stilt opp som forsvarer for svært alvorlige voldshandlinger og omtalt de som «guttestreker».

SOS Rasisme har i mange år krevd at Norge praktiserer det forbudet mot nazistisk organisering som vi har forpliktet oss til gjennom flere internasjonale avtaler. - På den måten kan samfunnet være i forkant av slike hendelser. Et nazimiljø er en trussel. Enten det består av 10 eller 1000 nazister er det i stand til å volde svært mye skade.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490