Gå til meny

Velg dine allierte med omhu!

8. mars er en dag for kvinnefrigjøring. Verdens kvinner lever under forskjellige vilkår og har ulike svar på hvordan kampen for kvinnefrigjøring skal føres. Vi aksepterer at det er forskjellige syn på hva som vektlegges. Vi aksepterer at kvinner trenger å gjøre opprør mot alle former for undertrykking, slike opprør vil skape kontroverser og diskusjon.

SOS Rasisme har alltid hatt hovedfokus 8. mars på kvinner med flyktning- og innvandrerbakgrunn. Vi mener at de har viktige krav å reise i det norske samfunnet. Hvis disse kvinnene skal finne sin plass i det norske samfunnet må de møtes med grunnleggende respekt.

Brenningen av skaut er en handling som kan føre til trakassering av mange kvinner som bruker dette plagget. Kvinner kan bli angrepet på gata og trakassert verbalt i trikkekøen. SOS Rasisme tar sterk avstand fra alle slike handlinger.

Vi trenger ikke hets mot muslimske kvinner, det er ikke en vei fremover verken for kvinnefrigjøring eller for integrering.

Vi vil be muslimske kvinner som ønsker å kaste skautet å nøye vurdere hvem de skal samarbeide med. Frp er ikke et parti som har gått i spissen for frigjøring av kvinner i Norge, tvert imot.

Det er ingen grunn til å tro at dette partiet nå har skifta innhold, de er ikke på noen måte interessert i kvinnefrigjøring. De er interessert i å utnytte muligheten til å skape en dårligere klima generelt for muslimer i Norge uansett om disse velger å gå med skaut eller ikke.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490