Gå til meny

Mannen som drepte Mahmed Jamal Shirwac har nå fått sin dom, han er dømt til psykisk helsevern. Han kan med andre slippes løs i samfunnet den dagen han blir erklært frisk. Siden aktor er fornøyd med dommen er det liten grunn til å tro at den blir anka fra påtalemyndighetenes side.

Kenneth Fuglemsmo uttaler at han håper at de som vurderer drapsmannen i det psykiske helsevernet er sikre i sin sak før de slipper vedkommende ut. Han legger videre til at det nå er all grunn til å se på de andre faktorene som spiller en betydelig rolle i drapsmannens liv. SOS Rasisme stiller spørsmål ved er hvordan gjerningsmannen fikk våpenlisensen og om medlemskapet hans i en klubb for såkalt ”praktisk skyting”.

- Det var en kjent sak for mange at gjerningsmannen var rasist, mener SOS Rasisme.

- Ifølge opplysninger i pressen og fra enkeltpersoner i nabolaget hans, så burde denne klubben ha kjent til holdningene hans og dermed nektet han medlemskap, sier Kenneth Fuglemsmo.

- I Norge må man være medlem av en forening for å få tilgang til våpen og det skal være strenge restriksjoner på slike våpen som gjerningsmannen hadde. Vi mener at slike foreninger har et ansvar for hvem de tar inn som medlemmer, avslutter Kenneth Fuglemsmo.

For mer kontakt: Kenneth Fuglemsmo Fylkesleder i Sør-Trøndelag SOS Rasisme Tlf: 416 90 446 Epost: kenneth.fuglemsmo@sos-rasisme.no

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490