Gå til meny

TV2 har bestilt en stor spørreundersøkelse fra TNS Gallup om nordmens syn på nazisten David Irving, før og etter at kanalen slapp han til på Tabloid. TV2 er tydeligvis opptatt av å reinvaske seg selv, og vise at det var riktig å slippe han til.

Det er nemlig 21% av de spurte som sier de fikk et mer negativt syn på Irving etter intervjuet. Det skulle bare mangle at folk flest gjennomskuer løgenene til Europas mest kjente Holocaustfornekter.

Men problemet som TV2 nå prøver å bortforklare, og som SOS Rasisme alltid har hevdet, er at hver gang nazister gis en talerstol eller et mikrofonstativ så øker rekrutteringen til nazimiljøene. Når “bare” 3% sier at de har fått et mer positivt syn på Irving vil det altså si at et sted mellom 7000 (3% av de spurte) og 120 000 (3% av alle nordmenn) i større grad enn tidligere tror på teorier om “jødekonspirasjonen”, og andre livsfarlige løgner om Holocaust.

Dette er de virkelige konsekvensene av å invitere Irving og hans “brødre” inn i stua. For det fornuftige flertallet er det ikke så farlig (enda), men for de som lar seg lure og de som rammes av den økte rasismen er dette en rein dødslinje.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490