Gå til meny

Lørdag 4. juli forsøker Ragnhild Heggdal å stemple SOS Rasisme som truende og voldelige. Anklagen har rot i hennes påstand om at vi var “alliert” med folk som brukte trusler i en protest mot muslimhetsere i Oslo.

SOS Rasisme forbeholder seg retten til å demonstrere mot rasisme. Våre metoder er ikkevoldelige, fordi vi er en bred organisasjon for alle som er mot rasisme.

At andre grupper bruker andre metoder er ikke noe vi kan holdes ansvarlig for. Heggdal beskylder oss for “usympatisk selektiv glemsel”. Hva ville være passende ord på Heggdals forsøk på rette baker for smed?

Heggdal viser senere i innlegget at hennes agenda egentlig er å forsvare muslimhetsen. Hun skriver religion i hermetegn når hun omtaler islam, og vi spør hva Heggdal mener at islam er, hvis det ikke er en religion? Tilhører en milliard muslimer en “politisk terrorideologi” slik enkelte mobbere sier?

Heggdal sier at islam “blant annet” lemlester sine barn. Kjønnslemlestelse er en styggedom som rammer mange jenter i en del land. Omskjæring av kvinner er ikke en del av islam men har sin rot i før-muslimske kulturer som har blitt viderført av muslimer, kristne, jøder og andre i de gjeldende landene. Det er et klart mindretall av verdens muslimer som praktiserer omskjæring.

Heggdal skriver videre at Norgespatriotene er ukjent for henne. At Heggdal ikke vet om denne gruppen er hennes valg. Et søk på internett kunne frigjort henne for denne uvitenheten. Anti-muslimgruppen SIAN vet i allefall hvem nazisten Øyvind Heian og hans gruppe Norgespatriotene er. Og de har åpenbart ingen problemer med et tett samarbeid.

Muslimen har overtatt den posisjonen jøden har hatt i århundrer i Europa. Nazister og andre ekstreme jødehatere anklaget alle fiender av jødehatet for å være nikkedukker for den “jødiske verdenskonspirasjonen”. Vi som taler mot mobbingen av muslimer i dag blir anklaget for å legge veien åpen for steining og kjønnslemlestelse.

SOS Rasisme er for likeverd. Respekt for mennesker og mangfold burde være grunnleggende i et samfunn. Det siste halvåret har det blitt legitimt å mobbe muslimer. Det skulle ikke mer til enn at én jente med muslimsk skaut søkte politiskolen, før ledende norske politikere fikk hysterisk anfall og tabloidene ryddet forsidene i ukesvis for “hijabdebatten”.

Når dette skjer, blir norske muslimske jenter forsøkt “frigjort” med tvang. Vi kjenner til flere tilfeller der muslimske kvinner har fått skautet sitt revet av, blitt spyttet etter og skjelt ut. Denne trakasseringen på gata henger sammen med hetsen i media av typen Heggdals “islam lemlester sine barn” og Siv Jensens “snikislamisering av Norge”. SOS Rasisme utfordrer deg som leser til å ta et standpunkt mot denne mobbingen ved å bli med hos oss!

Kenneth Fuglemsmo, SOS Rasisme

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490