Gå til meny

Vi risikerer å få tusener papirløse asylsøkere. Med Frp ved makta, vil antallet papirløse innvandrere i Norge eksplodere, frykter SOS Rasisme. “Det er helt avgjørende for å beholde kontrollen at asylsøkere har en reell mulighet til å registrere seg og få asyl om de tilfredstiller kravene. Det gjør et flertall av asylsøkerne som kommer til Norge i dag”.

Asylpolitikken som Frp legger opp til vil ikke faktisk hindre folk å komme seg over Norges grenser, og det bør også Frp se. Den vil derimot føre til at færre registrerer seg som asylsøkere, og at flere går rett inn i en papirløs tilværelse.

“Se bare på Italia og Hellas. De har en umenneskelig streng asylpolitikk, med veldig små sjanser for å få asyl uansett hvor forfulgt man er. De har også hundretusener av papirløse innvandrere, et problem Norge til nå i stor grad har blitt spart for”, sier Simon Strumse i SOS Rasisme.

Det er ikke bare asylsøkere som taper på Frps politikk, det er er også alle arbeidsfolk som ønsker skikkelige lønninger, og alle som er opptatt av grunnleggende trygghet for de som bor i Norge. Innvandrerne som jobber svart har ikke den samme tryggheten eller tilgangen til helse, utdanning og andre velferdssystemer. Nordmenn taper på at lønningene blir presset ned, og at de ikke får lov til å betale skatt og være med på å finansiere fellesskapet.

“Frps forslag vil ende opp med å sende vekk de ærligste asylsøkerne som registrerer seg i god tro om at menneskerettighetene respekteres også i Norge. De som er litt smartere eller har sjekket ut forholdene på forhånd kommer aldri til å melde seg”, mener Strumse.

For ytterligere kommentarer: Simon Souyris Strumse. Flyktningutvalget i SOS Rasisme tlf. 91717154 : simon.strumsesos-rasisme.no

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490