Gå til meny

Mandag morgen var nazistene Norgespatriotene i den første av to debatter på Horten videregående skole, og nok en gang ble de møtt med en elevmasse som viste sin avsky. NB: Øyvind Heian har lagt Norgespatriotene bak seg

SOS Rasisme har besøkt skolen tidligere og oppfordret til å snu ryggen til, dersom man ikke lyktes i å stoppe invitasjonen av nazister.

Elevrådet på Horten VGS samlet inn underskrifter for å få skolens ledelse til å stoppe invitasjonen, men skolens ledelse valgte ikke å lytte til sine egne elever i denne saken.

Elevene sto sammen

- Skolens ledelse tvinger på denne måten mange av elevene sine til å bli sjikanert, sier Sondre Sæbjørnsen, landsstyremedlem i SOS Rasisme. - Elevflokken viste heldigvis tydelig solidaritet med hverandre. Det er viktig – både for ofrene for hetsen fra Heian, men også for å bekjempe rasismen generelt.

Debatten forløp rolig, men Heian unnlot ikke å vise sitt sanne ansikt da han fikk et spørsmål fra salen om miljøpolitikken deres. Hans svar var: «Miljøpolitikk er veldig viktig – vi snakker hele tiden om at dyrearter blir utryddet. Når skal vi snakke om utryddelsen av den hvite rasen?»

Små og latterlige, men likevel farlige

- Selv om Heian virker latterlig på de fleste av oss, er det noen få som blir forledet av hans budskap. Derfor er tilstedeværelsen hans på skoler farlig. Derfor må vi bekjempe nazismen uansett hvor den stikke hodet sitt fram, avslutter Sondre Sæbjørnsen.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490