Gå til meny

SOS Rasisme var til stede også på dagens skoledebatter i Vestfold. I dag var det Sande og Holmestrand videregående skoler som stod for tur. NB: Øyvind Heian har lagt Norgespatriotene bak seg

- De aller fleste elevene ved Sande vgs protesterte mot Øyvind Heian ved å bue og pipe mot ham. Dette forteller SOS Rasismes Sondre Sæbjørnsen.

- Øyvind Heian tok mikrofonen og sa at han ville kaste SOS Rasisme ut av salen, noe skoleledelsen ikke var enig i. Vi fikk oppretta skolelag der, og de aller fleste elevene fikk informasjon om SOS Rasisme via flygeblader.

På Holmestrand vgs viste majoriteten av elevene Øyvind Heian ryggen, inkludert også representantene fra de politiske partiene. Dessverre var det 15-20 elever som ble sittende for heller å applaudere Heian og Norgespatriotene.

- Etter debatten fikk Øyvind Heian spørsmål fra en kvinnelig elev som mente at mennesker er like uavhengig av hudfarge. Heian presterte likevel å svare slik på dette: “Sjimpanser deler 98 % av sine gener med oss mennesker, og det er jo ikke rett å krysse deg med en sjimpanse”

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490