Gå til meny

Norgespatriotene sier på sine nettsider og i Tønsbergs Blad at organisasjonen slutter sin virksomhet etter det elendige valget.

- Det er stor folkelig motstand mot alt som stinker av nazisme i Norge, og det hindrer slike partier i å få grobunn, sier 1. nestleder i SOS Rasisme, Ola Melbye Pettersen.

Møtt med motstand

Øyvind Heian antyder på nettsiden at han ikke lenger kommer til å jobbe for organisert rasisme.

Ola Melbye Pettersen skjønner godt at man mister motivasjonen når man møter så kraftig motstand som Heian har møtt i valgkampen.

- I Vigrid møtte Heian et hat mot jøder, men i Norgespatriotene ble redselen for jøder byttet ut med hat mot muslimer, fortsetter Pettersen. - Når Heian ser at han ikke klarer å overbevise folk med slike paranoide løgner, kan det føre til at man åpner øynene.

Heian innrømmer at han på tross av å ha spredd nesten 300.000 løpesedler alene ikke har klart å trekke flere med seg i regelmessig arbeid. Dette viser at Norgespatriotene i all hovedsak har vært en manns verk.

- Det er lov å slutte å være nazist

SOS Rasisme kjenner til mange personer som har forlatt nazimiljøet. Et fellestrekk for dem er at de har møtt på motstand alle steder.

- Vi håper dette er det siste vi ser av Øyvind Heian fra den brune siden av politikken. Det er lov å slutte å være nazist. Ola Melbye Pettersen trekker fram Tom Kimmo Eiternes som et eksempel på en som har forlatt nazismen fullstendig og lagt hatet bak seg.

Tom Kimmo Eiternes var en av de mest sentrale nazistene i Norge, men lever i dag et normalt familieliv. I boka «Bak nazismen» beskrev han tiden i nazimiljøet, og hvorfor han tok et oppgjør med nazismen.

- SOS Rasisme oppfordrer til ikke-voldelige, folkelige konfrontasjoner av all nazistisk aktivitet, runder Ola Melbye Pettersen av. - Så lenge folk sprer et rasistisk og nazistisk hatbudskap, vil SOS Rasisme konfrontere dem. Men hvis folk faktisk innser hva de driver med, er vi de første til å ønske dem velkommen til et nytt liv.

Dagbladet VG

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490