Gå til meny

Kenneth Fuglemsmo fra SOS Rasisme er sjokkert over hærverket mot Enslige mindreåriges mottak i Namsos. SOS Rasisme oppfordrer folk i Namsos til å slå ring rundt mottaket.

- Angrepet på mottaket er åpenbart rasistisk og nazistisk motivert og må tas på alvor, sier Fuglemsmo. - Folk i Namdalen må ta denne hendelsen på alvor. Hvis man ikke griper tak i det med en gang, kan rasismen vokse raskt over hodet.

Kenneth oppfordrer folk til å ta kontakt med han for hjelp og tips til konkret arbeid mot rasisme.

- Det er en økende trend med rasisme og nazisme i Europa i disse dager, sier en bekymret Fuglemsmo.
- Heldigvis har vi lange og gode tradisjoner i Norge for at folk flest tar avstand fra slikt grums. Derfor har vi langt mindre problemer med slikt her i landet. Vi skal ikke lenger enn til Sverige før situasjonen er dramatisk verre, der hundrevis av nazister marsjerer åpent i hovedstadens gater på nasjonaldagen. For å unngå at noe slikt oppstår i Norge, må vanlige folk organisere seg og si klart i fra.

Avskyelig å trampe på asylbarn

SOS Rasisme er spesielt opprørt over at enslige mindreårige asylsøkere er skyteskive for rasister.

- Enslige mindreårige asylsøkere er i en ekstremt tøff situasjon, poengterer Fuglemsmo.
- Dette er barn og ungdommer uten foreldre, som er på flukt fra krig og forfølgelse i hjemlandet. Det er avskyelig at noen velger å trampe på disse, framfor å gi dem en varm velkomst. Dette er et avskyelig angrep, åpenbart inspirert av en rasistisk tankegang, som vanlige folk i Norge må ta alvorlig og bekjempe, avslutter Fuglemsmo.

SOS Rasisme er en av Norges største barne- og ungdomsorganisasjoner og har som målsetning å arbeide mot alle former for rasisme og nazisme. I år har organisasjonen vært spesielt opptatt av å motarbeide nazipartiene Vigrid og Norgespatriotene som fikk stille lister i henholdsvis Buskerud og Vestfold ved stortingsvalget.

Kontakt:
Kenneth Fuglemsmo, LS-medlem: kenneth.fuglemsmo [krøllalfa] sos-rasisme.no

Oppslag i Namdalsavisa

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490