Gå til meny

Søndag 27. september kl. 19.00 inviterer Lørenskog SOS Rasisme til fakkelmarkering for de to kirkeasylantene i Fjellhamar kirke.

Snart to måneder i kirkeasyl

Siden 3. august har brødrene Brødrene Mahsi og Jamshid Naimi sittet i kirkeasyl. Åtte år etter at de og familien flyktet fra Afghanistan, og etter mer enn fire år i Norge, vil norske myndigheter sende de tilbake til det krigsherjede landet. Samtidig har brødrenes familie fått innvilget opphold i Norge. I frykt for sitt eget liv har de i desperasjon søkt tilflukt i Fjellhamar kirke. Her er de foreløpig trygge, men bosituasjonen er svært vanskelig og framtiden er uviss.

- Umenneskelig å splitte en familie

Lørenskog SOS Rasisme har besøkt kirkeasylantene og hørt deres historie. Leder i lokallaget, Renate Lehne, er sjokkert over det hun fikk høre. – Det absurde i denne saken er at norske myndigheter gir resten av familien beskyttelse, og innrømmer dermed at forholdene i Afghanistan er utrygge. Samtidig viser utlendingsbyråkratiet sitt umenneskelige ansikt ved å splitte opp en familie som allerede har vært utsatt for store påkjenninger, sier Lehne.

Hun oppfordrer nå alle som er opptatt av flyktningers rettigheter til å møte opp til fakkelmarkering.
- Her vil vi informere mer om saken, og fortelle om kirkeasylantenes situasjon. Vi vil også selge fakler hvor inntektene går til de to brødrene. Møt opp utenfor Fjellhamar kirke på søndag kl. 19.00 og vis at du bryr deg! er Lehnes appell.

For flere kommentarer:
Renate Lehne, leder i Lørenskog SOS Rasisme

Tidligere presseoppslag:

[[http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4511000.ece]]
http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4511001.ece
http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4515578.ece

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490