Gå til meny

SOS Rasisme oppfordrer alle til å ta avstand fra steinkastinga mot Fossanåsen asylmottak i Rollag mandag kveld. Organisasjonen mener også det er farlig å avskrive slikt som guttestreker.

- Slike handlinger skremmer beboerne, samme hvem som står bak, sier Jan Erik Skretteberg, regionsansvarlig i Buskerud SOS Rasisme. – Rasismen må tas ved rota, og det er derfor ekstremt farlig å avskrive dette som «ufarlige guttestreker». Dette viser at rasistiske holdninger uansett har grobunn hos den eller de som har utført handlinga, fortsetter Skretteberg.

- Særlig blir dette tydelig gjennom bruken av et hakekors i lappen som er lagt ved steinen som ruteknusinga er foretatt med. Hakekorset er et symbol på nazisme, en ekstrem volds- og hatideologi som må kastes på historiens skraphaug så fort som mulig, sier Skretteberg.

SOS Rasisme oppfordrer nå folk i området om å organisere seg antirasistisk for å ta avstand fra slike handlinger og for at beboerne skal føle seg trygge. – Beboerne er i en vanskelig situasjon. Mange kommer fra krigssoner, og har kommet til Norge for å føle seg trygge. Når slike episoder skjer, gjør det at denne følelsen forsvinner, legger Skretteberg til.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490