Gå til meny

10. november inviterer de to kirkeasylantene på Fjellhamar til åpen kulturkveld. Målet er at lokalbefolkningen skal få mulighet til å bli kjent med brødrene og deres historie.

Fjellhamar kirke åpner dørene for lokalbefolkning og andre interesserte tirsdag 10. november fra kl. 18.00. I regi av Lørenskog SOS Rasisme og de to kirkeasylantene inviteres det til kulturkveld, med matsalg, musikk og mulighet for å bli kjent med to mennesker i en vanskelig situasjon. Det blir gratis inngang, og alle inntekter fra arrangementet går til å bedre situasjonen for de afghanske brødrene.

Tre måneder i kirkeasyl

Siden 3. august har brødrene Brødrene Mahsi og Jamshid Naimi sittet i kirkeasyl. Åtte år etter at de og familien flyktet fra Afghanistan, og etter mer enn fire år i Norge, vil norske myndigheter sende de tilbake til det krigsherjede landet. Samtidig har brødrenes familie fått innvilget opphold i Norge. I frykt for sitt eget liv har de i desperasjon søkt tilflukt i Fjellhamar kirke. Her er de foreløpig trygge, men bosituasjonen er svært vanskelig og framtiden er uviss.

Lyst til å bidra?

Arrangementskomitéen tar gjerne imot innspill og bidrag fra alle interesserte. - Kanskje vil noen bake en kake eller lage en enkel matrett? Hvis noen vil spille gitar, synge en sang eller lese et dikt er det også veldig hyggelig. Ta i så fall kontakt på e-post lorenskog@sos-rasisme.no, oppfordrer leder i Lørenskog SOS Rasisme Renate Lehne. – Det viktigste er allikevel at man bidrar med sin egen medfølelse og solidaritet – med to brødre som bare vil jobbe og gå på skole uten frykt for eget liv, men som nå står i fare for å miste alt, avslutter hun.

For mer informasjon se: www.sos-rasisme.no/lorenskog

For flere kommentarer:
Renate Lehne, leder i Lørenskog SOS Rasisme

Facebook event

Facebook gruppe

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490