Gå til meny

I Kristiansand blir det avholdt Krystallnattamarkering med fakkeltog og konsert. Fakkeltoget starter fra Øvre torg, mandag 9. november kl 18.00.

I Kristiansand står lokallaget av SOS Rasisme for arrangering av Krystallnatta. Markeringen består av et fakkeltog og en konsert, i tillegg til en rekke skolemarkeringer ved byens ungdomsskoler.

Fakkeltoget starter fra Øvre torg kl 18:00. Her vil det åpne med appell før faklene tennes, og deltakerne vil gå samla opp mot Samsen kulturhus. Her blir det konsert med det latinske bandet Chiwahwah, og av lokale ungdommer.

Leder av SOS Rasisme i Kristiansand, Daban Osman, oppfordrer alle av byens innbyggere til å delta: - Det har vært en økning av rasisme og rasismerelaterte voldssaker i Norge de siste årene. Dette vil vi ikke ha i Kristiansand, og derfor er det viktig at byen står samla og viser at nazisme ikke er velkommen her.

- Her er alle velkommen! Uansett religiøs tilhørighet, politisk parti eller alder så må vi stå sammen og vise en felles motstand mot rasisme og nazisme. Det eneste som kan stoppe rasismen fullt og helt er vanlige folks engasjement!

I tillegg til denne markeringa i Kristiansand sentrum har lokallaget et tett samarbeid med flere av byens ungdomsskoler. Elevrådene tatt ansvaret for å arrangere egne markeringer, og inviterer elever til å delta på arrangementet i bysentrum.

Leder av SOS Rasismes studentlag ved Universitet i Agder, Janvier Nzigo, uttrykker stor glede over at mange ungdomsskoler har tatt utfordringa med å arrangere egne markeringer på skolene sine. - Gjennom skolemarkeringene når vi tak i mange ungdommer, og møter elevene der de er. Elevrådene har påtatt seg et kjempeviktig ansvar, og jeg er veldig glad for den gode responsen vi har fått i dette prosjektet.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490