Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 16.12.2009
I Sjøholt i Møre og Romsdal skytes det mot asylmottaket med lu

Asylmottaket på Sjøholt har blitt beskutt med luftgevær fra passerende biler.

Ved flere tilfeller har flyktninger ved asylmottaket på Sjøholt blitt beskutt med luftgevær fra passerende biler. Hanne Høglind i SOS Rasisme mener nok er nok og oppfordrer myndighetene til å ta ansvar.

Sunnmørsposten opplyser at beboerne ved mottaket har opplevd å bli beskutt fra passerende biler. Dette har skjedd ved tre tilfeller i august og september i år. Ifølge vitneforklaringer er skuddene avfyrt med luftgevær.

Mottaket blir drevet av eiendomsutvikler Ola Sønderland i selskapet Kysthus. Det bor rundt 70 beboere her, deriblant flere barnefamilier.

Flere av vinduene er gjennomhullet av kulene, og vitner om hvor ille det kunne gått om en av beboerne ble truffet. Beboerne er fra mange nasjonaliteter, men har det felles at de bærer på en tøff livsbakgrunn.

SOS Rasisme reagerer

Hanne Høglind fra Flyktningutvalget i SOS Rasisme er opprørt. Hun ber nå om at myndighetene kommer med en konkret handlinger mot det hun kaller en eksplosiv økning av angrep på norske asylmottak.

- Nå må myndighetene snart reagere! Vi får stadig rapporter om angrep på mottak og flyktninger, og mange av dem av svært alvorlig karakter. Dette er i flere tilfeller snakk om terrorhandlinger mot mennesker som allerede lider av frykt.

Du kaller dette en eksplosiv økning. Hva mener du med det?

- Vi har fra i fjor sett en eksplosiv økning av angrep mot norske asylmottak. Dette er en skremmende utvikling, og går i tråd med en flyktningdebatt hvis stadig blir mer opphetet og ondsartet.

Hva kan vanlige folk gjøre?

- Bli medlem i SOS Rasisme og ta et aktivt standpunkt mot rasisme. Bli aktiv og start et lokallag. Folks engasjement er det som kan bekjempe rasismen. Vi har tidligere sett lokale mennesker skape magisk stemning rundt et mottak, og bygget bro mellom flyktningene og folket i nærmiljøet. Det trengs nå.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490