Gå til meny

torknuser

Nok en gang har SOS Rasismes aktivister stengt ned Vigrids nettsider.

Arbeidsgruppa for Overvåking av Internett (AOI) er en aktiv del av SOS Rasismes Antinaziutvalg. Gruppa har tidligere stengt ned den nazistiske nettsiden til sekta Vigrid, men så kom den opp igjen. Nå har SOS Rasisme igjen stukket kjepper i hjula for nazistene. Siden har nå vært nede i lengre tid.

Leder i AOI, Sondre Sæbjørnsen, sier til oss: - Ettersom politiet nekter å stenge ned nazistiske nettsider og håndheve norske lover mot rasisme, så er vi blitt nødt til å gjøre dette på vår egen måte. Vi er lut lei av å se at nazister bruker nettet til å rekruttere unge og spre nazipropaganda.

Hyller Hitler og Quisling

Hvorfor var det så viktig for dere å stenge nettopp denne nettsiden?

- Siden er fylt til randen av nazipropaganda og hyllester av Hitler, benektelse av Holocaust, hat mot jøder og muslimer. De hyller til og med Quisling. Samtidig truer de antirasister og kaller dem landssvikere.

Ingen frisone

Nå mener han det må tas et oppgjør med rasismen på Internett.

- Nettet skal ikke bli noen frisone hvor man er untatt norsk lov og får mobilisere til folkemord. Vi ser desverre at dette er en tendens som vokser fram, og at nazister i større grad bruker nettet for å rekruttere og spre propaganda. Det ser vi både i nettaviser, i nettsamfunn, debattforumer, og i egne nazistiske nettsider.

- Bli med!

SOS Rasisme ber nå andre folk engasjere seg i arbeidet mot rasisme og nazisme på nettet.

- Også på nettet må rasismen tas ved rota og alltid konfronteres. Reager på all rasisme. Vi har jevnlige aksjoner i SOS Rasisme, og vi trenger stadig nye folk til nye oppgaver. Ta kontakt, bli medlem, og delta aktivt!

- Ellers oppfordrer vi folk til å reagere på all rasisme, og sende en klage til ansvarlig redaktør for nettstedet hvor du ser rasisme. Enten dette er Nettby, Facebook eller i debattspaltene hos nettaviser.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490