Gå til meny
Publisert av Fredrikstad SOS Rasisme 09.02.2010
Fredrikstad foto: eddiemcfish

Fredrikstad SOS Rasisme reagerer kraftig på at kommunen vil drive vekk en familie av romfolket.

Det har lenge pågått en debatt om romfolket og familien fra Romania som er bosatt hos kunstneren Ingar Aasen alias Art Ranger. Formannskapet i Fredrikstad kommune har med nesten rungende enhet bestemt seg for at romfolket som er bosatt i vognparken på Øra må vekk.

Forfulgt over hele Europa

Romfolket er utsatt for systematisk forfølgelse i store deler av Europa. I Italia lever de i konstant frykt for «borgerverns»-patruljer som terroriserer asylsøkere, romfolk og innvandrere. Leirsteder satt opp av romfolk blir satt fyr på|, de blir banket opp og drap utført av nazistiske og rasistiske gjenger er ikke sjeldent.

Forfølgelse i Fredrikstad?

I Fredrikstad blir de også møtt med rasisme. Formannskapet i Fredrikstad kommune synes ikke noe om at Ingar Aasen huser en familie, som ellers hadde bodd på gata. Et jaget folk forsvinner ikke av å fjerne taket de har over hodet. Det er også noe å tenke på at Ingar Aasen leier grunnen han bor på av Fredrikstad kommune. Familien som Ingar Aasen huser kommer fra Romania som er en del av EU, så det er ikke noe kriminelt ved at de oppholder seg i Norge. Så hva gir egentlig formannskapet i kommunen rett til å beordre de fjernet fra Øra?

Fredrikstad SOS Rasisme mener at alle mennesker har rett til en verdig behandling uansett etnisitet, religion, legning og kulturell tilhørighet. Romfolket i Fredrikstad blir ikke møtt med den verdighet de fortjener. Ingvar Aalen fortjener honnør for å ha åpnet dørene for romfamilien.

Verdighet for romfolket i Fredrikstad!

Kamp mot all rasisme!

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490