Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 12.02.2010
Krystallnatta

SOS Rasisme går til kamp mot at nazistene skal ha et fristed i Kongsberg. Lørdag samler de underskrifter for å protestere mot tatoveringsstudioet Anearv Tattoo.

- Den nazistiske organisasjonen Vigrid har gjort fremstøt for å etablere seg i Buskerud det siste året, forteller Jon Trygve Bergsåker fra Buskerud SOS Rasisme og det sentrale antinaziutvalget i organisasjonen.

- I høst stilte de liste til stortingsvalget og deltok skoledebattene på Kongsberg. I Storgata 30 driver Stanislav Prihodko et tatoveringsstudio med navn Anearv Tattoo som fungerer som frihavn for nazistene. Han legger ikke skjul på at han er jødehater og tilknyttet Vigrid-miljøet, forteller Bergsåker videre.

- Politiet har flere ganger advart mot Vigrid som en kriminell og voldelig gruppe, som væpner seg og jobber for å starte borgerkrig i Norge. At disse folkene skal få valfarte til Kongsberg vil definitivt gjøre byen langt mer utrygg, ikke bare for innvandrere, men for alle som er mot nazismens grusomme ideologi, sier Vincent Stuestøl i Kongsberg SOS Rasisme.

- Vi oppfordrer alle til å ta et standpunkt mot nazistenes våte drømmer om folkemord og krig og skrive under på oppropet vårt i morgen, oppfordrer Stuestøl.


Oppdatering:

Se oppslag i Laagendalsposten:

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490