Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 23.02.2010
Frps Ulf Erik Knudsen Foto: Fremskrittspartiet

- Neste gang Ulf Erik Knudsen (FrP) trenger drosje, kan han bli stående lenge i kø, sier Amdjed Taleb i SOS Rasisme.

Sammen med regionsansvarlig for SOS Rasisme i Buskerud, Jan Erik Skretteberg, fordømmer han Knudsens deltakelse i facebookgruppa ”Vi som krever en ikke-muslimsk drosjesjåfør”. Knudsen forteller til flere medier at han har meldt seg inn i gruppa som et forsvar av ytringsfriheten.

- Det som enkelte peker på som et forsvar av ytringsfriheten, er i realiteten mobbing av store grupper, mener Skretteberg.

- Vi ser at i mange tilfeller blir stigmatisering av store grupper forsvart med at det er ytringsfrihet. Men ytringsfriheten har sine begrensninger. Det går ikke an å skjære store grupper under én kam, det er misbruk av ytringsfriheten. Ytringsfriheten er til for å muliggjøre demokrati og deltakelse i samfunnet, ikke for å spre myter og bygge opp under stereotype oppfatninger, sier Skretteberg videre.

Svært mange av drosjesjåførene i de store byene i Norge har en ikke-etnisk norsk bakgrunn. Dette har blant annet med at mange ikke ønsker å jobbe som drosjesjåfør, som er et dårlig betalt yrke med ugunstige arbeidstider. Men folk som ellers er utestengt fra arbeidsmarkedet, er nødt til å ta de jobbene de kan få.

- Men at mange drosjesjåfører har ikke-norsk utseende, betyr ikke at alle er troende muslimer. Hvordan skal Knudsen og andre som deler hans synspunkter kontrollere dette? spør Amdjed Taleb i Buskerud SOS Rasisme.

- Knudsen kan bli stående lenge i kø neste gang han trenger drosje dersom han skal få ønsket sitt oppfylt. Uten folk med innvandrerbakgrunn, stopper landet. Både innvandrere og deres barn og barnebarn har blitt helt avgjørende for at velferdssamfunnet kan opprettholdes, avslutter Taleb.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490