Gå til meny

Det ble stor suksess når Kristiansand SOS Rasisme arrangerte åpent møte om voldsrasisme, torsdag 20. mai. Les oppsummering og se video

Byhallen i Kristiansand

Torsdag i Byhallen inviterte Kristiansand SOS Rasisme til åpent møte om de voldsrasistiske gjengene i Kristiansand. Møtets agenda var å sette fokus på de voldsrasistiske gjengene i Kristiansand, og å engasjere folk til å ta del i det antirasistiske arbeidet.

Disse gjengene har det siste året rekruttert ungdommer i Kristiansand, og har stått bak flere tilfeller av rasistisk vold. Miljøet er sterkt preget av nazistiske slagord og narkotika, og har ifølge politiet rasismen i ryggmargen.

Engasjerte deltakerne

Det var godt oppmøte, og mange ivrige deltakere. Blant gjestene var stasjonssjef ved Kristiansand politistasjon, Ole Hortemo, Varaordfører Anne-Mette Gundersen, og Karin Berthelsen fra Barnevernets Ungdomsteam.

Regionsansvarlig for SOS Rasisme i Aust- og Vest-Agder, Sondre Sæbjørnsen, var godt fornøyd med møtet. - Møtet var en stor suksess. Hovedpoenget vårt var å engasjere folk til å bidra i det antirasistiske arbeidet, og det klarte vi. Som følge av dette møtet har vi fått flere nye aktivister, og mange nye medlemmer.

Møtet var preget av en engasjert forsamling, og mellom innledningene ble det mange spørsmål og diskusjoner. - Folk var så nysjerrige og ivrige at vi gikk langt over den planlagte tida. Programmet måtte vi bare legge fra oss. Et stykke ut i møtet måtte vi skaffe flere stoler fordi det kom så mange gjester, fortsetter han.

Folkelig engasjement

Kristiansand SOS Rasisme jobber for å bygge en folkebevegelse i Kristiansand, og for å engasjere byen i arbeidet mot rasisme. Lokallaget har allerede satt i gang mye arbeid, og det ønskes velkommen av Ole Hortemo i Kristiansandspolitiet.

- Det å engasjere seg og det å bry seg, er alfa og omega. Flest mulig må engasjere seg sterkest mulig, og over lengst mulig tid, erklærte Hortemo.

Som politimann i Kristiansand har Ole Hortemo god erfaring med arbeidet mot rasistiske miljøer. Han har vært med på å arbeide mot miljøene ved årtusenskiftet og på 90-tallet.

Han fortsatte: - Vi må ikke la det bli bølgetopper hver gang det er en slåsskamp i denne byen. Engasjementet må være langvarig og utholdent.

  • Kristiansand TV var tilstede og filmet møtet, og dette var en av sakene under nyhetssendingen. Video finnes nedenfor, og innslaget om oss starter etter ca. to minutter.

Video:

Vi trenger flere folk i arbeidet mot rasisme og voldsrasisme.

Vil du bidra i Kristiansand SOS Rasisme? Fyll inn skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.


Navn:
Epost:
Tlf:
Kommune:
Fylke:

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490