Gå til meny

Dette leserbrevet ville Dagbladet ikke trykke.

Ken Jackson lyver i Dagbladet lørdag 22. mai.

Han sier at han ble lurt til å skrive under på et ferdig utfylt skjema. Det er ikke sant, det kan hvem som helst se på den vedlagte illustrasjonen Han har ikke bare skrevet under, han har også skrevet på sitt eget navn, det er langt, gateadresse og postnr.

Da dette skjedde var Ken Jackson 52 år og han var helt edru. Ken Jackson er en person med lang politisk fartstid, han var i mange år en av meget få aktivister i Irlandskomiteen. Irlandskomiteen støtta den væpna kampen til IRA i Nord-Irland. At denne mannen er spesielt lettskremt eller lar seg presse til å fylle ut et skjema er altså ikke spesielt troverdig.

Dagbladet ble grundig informert fra meg om hvilket regelverk vi har for etablering av nye lokallag i SOS Rasisme. Som vanlig når Dagbladet ikke får det vi dokumenterer til å stemme med dagens løgnhistorie så trykkes det ikke.

Dagbladet har laga sin egen versjon av tilsvarsretten:
- Vi gir av og til folk tilsvarsrett, hvis vi ikke liker det de svarer så trykker vi det ikke.

I våre vedtekter står det følgende:

4.2 Minst 3 enkeltmedlemmer av SOS Rasisme kan ta initiativ til å danne et lokallag.

4.3 Ved henvendelse til SOS Rasisme får initiativtakerne tilsendt årsrapportskjema, retningslinjer og vedtekter for organisasjonen.

4.4.1 Hvert lokallag skal ha leder, sekretær og økonomiansvarlig. Dette meldes inn med årsrapport.

Våre vedtekter blir regelmessig sendt inn som en del av den dokumentasjonen som forskjellige organer krever. Denne paragrafen i vedtektene har vært slik siden 1986.

Vi vil tro at denne muligheten for å dra i gang nye lokallag er noe som de fleste organisasjoner har.

Det er opp til de tre som utgjør styret å organisere årsmøter og annen aktivitet i lokallaget. Ansvaret for dette kan ikke pålegges andre. Noen lokallag lever et langt og innholdsrikt liv, andre er lever et kort liv. Sånn er det i alle organisasjoner.

Lokallaget ble oppretta i 2008, i følge Ken Jackson så fra sa han seg ledervervet senere på grunn av sjukdom. Har han fortalt dette til noen? Vi klarer ikke å finne noen former for melding til oss om dette. Har han ventet med å fortelle dette til han ringte Dagbladet? Var det dumt?

Kjell Gunnar Larsen
SOS Rasisme

Klikk for vedlegg: Årsrapport 2008

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490