Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 09.07.2010
SMR marsjerer under politibeskyttelse 2007. Foto: Wikipedia

Den åpent nazistiske organisasjonen Svenska Motståndsrörelsen (SMR) truer valgkampen i nabolandet før valget 19. september.

Blant annet oppfordrer de sine medlemmer og sympatisører til å angripe riksdagspartienes torgmøter verbalt og med sivil ulydighet, viser et dokument det antirasistiske tidsskriftet Expo har fått tak i.

Den nazistiske bevegelsen i Sverige er mer splitta enn på lenge, men SMR er unntaket til dette. Det siste året har organisasjonen trappa opp sine aktiviteter, og det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO regner den som en av de største truslene mot rikets sikkerhet. For sjøl om dokumentet Expo har fått tilgang til ikke nevner vold eksplisitt, skal man ha i mente at SMR er en ekstremt voldelig organisasjon.

SÄPOs pressetalsperson Patrik Peter uttaler at nazistiske aktiviteter alltid øker når det nærmer seg valg, og at det ikke er noen ekstraordinær situasjon i år sammenlikna med tidligere valg. Men han vil ikke uttale hva slags informasjon de sitter på om SMRs planer for valgkampen.

Svensk nazist filmer. Foto: MartenKL

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490