Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 29.07.2010
Sverigedemokraternas møter pleier sjelden gå i fred for demonstranene. Foto:    	
Nisse Bergman (Uninspired for a year and counting)

Staffan Gising, toppkandidat for Sverigedemokraterna (SD) i Mariestad i Västra Götaland, trekker seg under to måneder før valget i Sverige.

bloggen sin begrunner Gising sitt valg med at partiet er muslimfiendtlig.

“Man bruker samme retorikk som Nazi-Tyskland brukte mot jødene”, skriver han.

Partiet utgir seg ifølge Gising for å være et seriøst parti, men i virkeligheten fins den en skremmende kultur internt, forteller han. Han mener at SD legger skylda på all verdens ondskap på muslimer og bruker en retorikk som likner den i Tyskland under nazistene.

- Jeg kan ikke med æren i behold jobbe for et parti som med rent rasistiske uttalelser retter all sin avsky mot en bestemt gruppe, skriver han videre.

Han beskriver også en streng partikultur hvor de som hopper når ledelsen sier hopp, blir premiert og at man av økonomiske grunner for enhver pris vil få en plass i Riksdagen (Det svenske parlamentet, vår anmerkning).

Sammen med andre vil nå Gising starte et nettverk som skal arbeide for alles likeverd og felles ansvar.

– Jeg velger i dag å forlate Sverigedemokraterna ettersom det har vist seg å være et parti for rasister og avdanka politikere som ser sin sjanse å komme inn i Riksdagen via SD, ettersom de ikke passer inn i sine tidligere partier lenger For meg er religion og ytringsfrihet den selvsagt ting. […] Det er samfunnet som skal bestemme spillereglene og ikke tillate noen form for undertrykkelse, avslutter han innlegget sitt.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490