Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 04.08.2010
Her er drapstrusselen. Skjermdump: Henrik Ormåsen

Henrik Ormåsen, 1. vara til SOS Rasismes arbeidsutvalg, ble natt til 4. august drapstruet av forfatteren Einar Hammer.

Via facebook opplevde Ormåsen å få drapstruslene fra forfatteren. Hammer har også flere ganger tidligere kommet med trusler mot SOS Rasisme og sentrale tillitsvalgte (En brun tråd?). Ormåsen har anmeldt truslene og mener opplevelsen er svært ubehagelig.

- Det skal ikke være sånn

- Vi tåler kritikk og diskuterer gjerne med folk om våre standpunkter, men dette er langt over streken for hva man skal tåle, sier han om drapstruslene.

- Det skal ikke være slik at prisen for å engasjere seg mot rasisme og nazisme er drapstrusler fra våre motstandere. SOS Rasisme er en ikkevoldelig organisasjon, og finner seg heller ikke i trusler om voldsbruk fra våre motstandere, på samme måte som vi tar avstand fra dette i kampen mot rasisme og nazisme, fortsetter han.

- Det er veldig viktig at man ikke lar seg true til taushet av folk fra rasistiske miljøer. Vi oppfordrer alle som opplever slike trusler på internett eller andre steder til å anmelde dette, sier leder i SOS Rasismes Antinaziutvalg Ola Melby Pettersen avslutningsvis.


Her er truslene:

Sendt 4. august kl.0127:

«DØ DIN LILLE DRITT HVIS IKKE DU FÅR VEKK MEG FRA DET NAZITØVET PÅ WEBSIA, DERSKAL JEG LOVE Å FÅ VEKK, DEGDIN JÆVLA LILLE FEIGE FAENJEG KØDDER IKKE DITT MØKKETE SVIN… DU KAN VELGE, MEN HVIS IKKETAR JEG DEGNOE SÅ JÆVELIG… JEG KØDDER IKKE, HENRIK..HVIS IKKE JEG ER FJERNET INNEN 24 TIMER, SÅ GÅR JEG FOR DEGDETTE ER ALVOR, HVIS DU FORSTÅR SLIKT

Sendt 4. august kl.0143:

«JEG KAN LOVE DEG EN TING, JEG KØDDER FAEN IKKE. DETTE ER ALVOR!!!!!!»

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490