Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 20.09.2010
DT: Kastes ut av landet

En nærmere halvt år lang kamp er over da det i dag ble klart at Laila Navrud både får oppholdstillatelse og tillatelse til familiegjenforening av UDI. SOS Rasisme gratulerer.

Familien Navrud kan endelig få lov til å bli gjenforent uten å bryte loven eller leve i usikkerhet for hva framtida vil bringe. Det som må ha vært et mareritt forårsaket av norske utlendingsmyndigheter er endelig over, sier SOS Rasismes Jan Erik Skretteberg.

Han er regionsansvarlig for SOS Rasisme i Buskerud, og organisasjonen har helt siden saken ble kjent i begynnelsen av mai kritisert norske utlendingsmyndigheters sendrektighet i saken.

Menneskelige hensyn har ikke blitt tatt

- Denne saken kunne vært løst mye tidligere dersom byråkratene hadde vært opptatt av å vise menneskelige hensyn og forståelse for at heller ikke lokale politimyndigheter og skattekontoret har fortalt Laila Navrud og hennes familie at de har brutt loven, sier Skretteberg videre.

I stedet måtte statsministeren gripe inn for at regelverket skulle endres og saken vurderes på nytt.

Stort folkelig engasjement har vært den viktigste faktoren i denne saken. Det viser at det går an å stå sammen og kjempe for det en mener er urettferdig, avslutter Skretteberg før han gratulerer familien Navrud og ønsker dem lykke til framover – endelig som en hel familie.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490