Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 23.09.2010
Farlige muslimer? Foto: Daniel Zanini H.

Demokratenes Harald Andresen har fått et innlegg på trykk i Fosna-Folket torsdag 23. september. Andresens innlegg har ikke bare en rasistisk tone, men inneholder også løgner om SOS Rasisme som vi ønsker å gå imot.

Først vil jeg si noe om Andresens muslimfrykt. Andresen hisser seg opp over at noen ønsker at aldershjem skal tilpasses for eksempel muslimer. Andersen er altså mot at eldre skal få et tilbud tilpasset sine behov. Her er det ensrettingens lov som gjelder – ett folk, ett land, ett opplegg for alle.

Andresen følger opp med at dette bare er begynnelsen. Han tror at i framtida vil muslimer kreve egne skoler og egne sykehus (!). At ingen har foreslått dette enda, bryr han seg ikke om. Hva Andresen tror kan komme i framtida er et gyldig argument for ham. SOS Rasisme velger å forholde oss til det som faktisk er virkeligheten, nemlig at de aller fleste flyktninger i Norge er meget fornøyd om de bare får et minimum av det som norske borgere har krav på.

Ensretting eller mangfold?

Uansett er det slik at Demokratene er et parti som vil legge til rette for privatskoler og andre private tilbud. Andresen kan ikke skjønne hvordan han kan anklages for rasisme og apartheid, men å gå mot muslimske skoler men være for kristne privatskoler er vel et skoleeksempel på diskriminering? Å la majoritetsreligionen ha rettigheter som minoritetsreligioner nektes – hvordan kan Andresen forsvare et slikt standpunkt?

Andresen omtaler SOS Rasisme som “gamle Pol Pot-tilhengere” og “ofte jødehatere som til og med antaster gamle damer som bare står på gata for å vise sympati med Israel”.

SOS Rasisme har mennesker med mange forskjellige politiske standpunkter. Men jødehatere har ingen plass hos oss. SOS Rasisme markerer hvert år Krystallnatta (som var den kraftige opptrappinga av jødeforfølgelsene i nazi-Tyskland 9. november 1938), og er takket være oss den tredje største politiske markeringsdagen i året etter 1. mai og 8. mars.

SOS Rasisme engasjerer seg ikke i Israel-spørsmålet. Det overlater vi til andre organisasjoner. Alle i Norge som er mot rasisme og nazisme er velkomne hos oss.

Hvor Andresen har sin hårreisende beskyldning om antasting av eldre damer, vet jeg ikke. Innlegget bærer gjennomgående preg av god fantasi, så også denne anklagen må vel også skrives på eventyrkontoen.

“Mobbing” av Sverigedemokraterna?

Andresens bekymring for jødehat stikker vel heller ikke så dypt. I innlegget 23. september er Andresen lei seg over “mobbingen” av det svenske partiet Sverigedemokraterna. Et parti som lenge tillot overbeviste nazister som medlemmer, og der dagens ungdomsleder er tatt opp på lydbånd når han synger en tysk nazistsang.

Dette er i motsetning til Andresens påstander, dokumentert virkelighet. Det er også det faktum at svært mange muslimer føler en reell frykt i dag på grunn av den stigmatiseringen de møtes med. Andresen frykter for at dagens konge ikke kan gjøre som sin far og ta bussen (i virkeligheten var det vel trikken…). Dette er hans spekulasjon. Det som derimot ikke er spekulasjon, men fakta, er at i Trondheim, rett over fjorden for Andresen, ble en muslimsk mann skutt i fjor. Han ble skutt fordi han var muslim, av en forstyrret mann som tror på muslimhetsen som Andresen og hans like sprer.

Men noe sier meg at Andresen ikke er så bekymret over muslimers frykt, som han er for at disse skal komme og ta han.

Kenneth Fuglemsmo
Trøndelag SOS Rasisme

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490