Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 05.10.2010
Abdulkarim Hossain. Foto: KKSN

Abdulkarim Hossain, som ble tvangsreturnert til Syria av norske myndigheter i midten av august, har nå fått bistand fra en menneskerettighetsadvokat i Tyrkia.

Hossain befinner seg nå i Tyrkia, og er med hjelp av en menneskerettighetsadvokat som Amnesty International har satt ham i kontakt med i ferd med å få tillatelse til å reise til Izmir, hvor folk i organisasjonen Human Rights Foundation skal forsøke å hjelpe ham.

Da Hossain søkte politiet alene om denne reisetillatelsen, ble han avvist – antakelig fordi han er kurder, en nasjon hvis eksistens ikke blir anerkjent av tyrkiske myndigheter. Hossain har i det hele tatt uttrykt bekymring for den behandlingen han har blitt møtt med hos tyrkisk politi. Allerede den 12. september meldte Hossain seg for tyrkisk politi, men det har vært en vanskelig kamp å få de nødvendige tillatelsene for å kunne bli registrert som flyktning.

Men ved hjelp av menneskerettighetsaktivister i Tyrkia ser det nå likevel ut til at han får nødvendige tillatelser. Takket være de samme menneskene vil han antakelig også i morgen onsdag få utstedt et ID-kort i sitt navn hvor flyktningestatusen blir offentlig slik at han får større bevegelsesfrihet enn hva han har hatt.

Støttespillere i Norge har også sørget for at Hossain har penger til å kunne klare seg en tid framover som flyktning i Tyrkia. Likevel gir vi ikke opp vår kamp for at norske myndigheter skal rette opp i feilen sin og bidra til at Abdulkarim Hossain kan komme tilbake hit og få opphold her.

Les mer om saken her.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490