Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 10.11.2010

9. november markerte SOS Rasisme minnet om Krystallnatta. Vi legger her ut rapporter og bilder fra markeringene fortløpende.

Trondheim

Trondheim SOS Rasisme avholdt Krystallnattmarkering i et vinterdekt Trondheim. Rundt 70 personer møtte opp på torget på tross av den lave temperaturen. Det ble holdt appell fra Norsk Folkehjelp og SOS Rasisme. Årets fakkeltog gikk fra Trondheim Torg til Cissi Klein-parken, hvor det ble avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for andre verdenskrig. Deretter var det allsang av “Til Ungdommen” før toget gikk videre til hovedkontoret i Ravnkloa. Toget vokste underveis av ivrige som ønsket å gå i tog med oss. Ved togets slutt var vi nesten 100 peroner.

I Ravnkloa ble det servert varm kakao og kaffe til kalde antirasistiske sjeler. De som ønsket kunne støtte oss økonomisk for drikken.

Trondheim SOS Rasisme vervet også mange nye medlemmer.

Takk til alle deltagere og velkommen tilbake til dere og befolkningen til Krystallnatt-markeringen 2011.

Oslo

I Oslo møtte en liten men solid gjeng på rundt femti stykker opp. Petter Lindbæk leste dikt mens Ola Melbye Pettersen holdt en flammende appell om rasismen som trer frem i Norge og våre naboland i dag. Vi gikk så i fakkeltog fra Stortinget til Youngstorvet hvor vi avsluttet med å synge Til Ungdommen av Nordahl Grieg.

Les appellen her.

Fredrikstad

Krystallnatta 2010 Fredrikstad. Foto: Fredrikstad SOS Rasisme

I Fredrikstad trosset en handfull personer kulde og snø for å markere motstand mot rasisme og nazisme. Markeringen hadde et spesielt fokus på den siste tidens rasistiske hærverk på moskeen i Fredrikstad sentrum.

Leder i Fredrikstad SOS Rasisme, Simen Ulven Seipajærvi, sa i sin appell at norske myndigheter må ta egne lover og regler på alvor og håndheve forbudet mot rasistisk mobbing og nazistisk organisering.

Askim

200 personer møtte opp for å gå i fakkeltog da Askim og Mysen russen arrangerte fakkeltog til minne om krystallnatta. Østfoldingen Bård Eskild Frantzen Fra SOS Rasisme var blant appellantene.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490