Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 23.12.2010
Fordelingsutvalgets hilsen til SOS Rasisme. Faksimile: SOS Rasisme

Fordelingsutvalget har hatt julemøte og sendt tre julehilsener til SOS Rasisme. Dagbladet hadde et feilaktig oppslag om denne saken 24 desember.

Julehilsnene finner du her.

Vi mener Fordelingsutvalget tar fullstendig feil og vi er uenig i at de har rett til å bruke sin definisjon på familiemedlemskap med tilbakevirkende kraft. Vi er også uenig i at Fordelingsutvalget har rett til å bestemme hvem vi skal regne som våre medlemmer. Derfor er våre kommentarer til alt dette slik:

  • SOS Rasisme har ikke gjort noe galt.
  • Vår praksis har vært kontrollert og godkjent av FUV.
  • FUV har hatt full tilgang til våre regnskaper, og har vært på besøk hos oss.

Det som nå skjer er at de FUV har bestemt seg for konklusjonen før begrunnelsen. I mangel av en god begrunnelse har de valgt å si at en praksis de tidligere har godkjent er feil, og så krever de tilbakebetaling fra SOS Rasisme på dette grunnlaget. Hvis vår praksis i utgangspunktet var feil på dette utgangspunktet så hadde selvfølgelig ikke FUV i utgangspunktet godkjent denne praksisen. Med andre ord kan vi si at:

  • FUV ikke opptrer nøytralt overfor SOS Rasisme.
  • Statlige organer har brukt tusenvis av timer på å granske oss, uten å finne noe som er verdt en anmeldelse. Det er tydelig at det nå er gått prestisje i saken.
  • Dette er et politisk spill der Fordelingsutvalget lar seg påvirke av press fra politikere som er mot oss.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490