Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 11.01.2011
eiliv

Moss lufthavn Rygge bekrefter at Eiliv Frich Flydal lurte seg inn bak sikkerhetskontrollen fredag 7. januar.

Det var SOS Rasismes Jan Erik Skretteberg og tre venner som ble overrasket av Dagbladets Eiliv Frich Flydal på Moss lufthavn Rygge på ettermiddagen sist fredag. Flydal – med en kameramann på slep – stoppet vennegjengen rett før de skulle gå ombord på flyet og stilte flere spørsmål Skretteberg gjorde det tindrende klart at de ikke ville svare på.

- Episoden var trist og ødela deler av turen vår. Ingen av oss er vant med å bli forfulgt og trakassert av journalister. Flydal og kameramannen ga seg heller ikke da en sikkerhetsvakt ba ham og kameramannen om å stoppe filmingen og å fjerne seg, sier Skretteberg.

I en epost til Skretteberg bekrefter markedssjef ved Moss lufthavn Rygge, Silje N. Thoresen, at Flydal lurte dem:

Når journalisten kontaktet oss for filming på området, fortalte han ikke helt og fullt ut hva hensikten med filmingen og intervjuet var. Vi er vant med å håndtere reisereportasjer og på bakgrunn av den informasjonen som ble oppgitt til oss, var det grunn til å tolke at hensikten med intervjuet var nettopp en reisereportasje og ga tillatelse for inngang på det grunnlaget. Når vi var vitne til den kjedelige episoden som utspant seg og så fort vi forstod alvoret i dette, krevde vi filmingen stoppet og vi fulgte journalisten og hans kameramann ut av området. Vi hadde også en samtale med journalisten om dette i etterkant hvor han innrømte at han ikke hadde sagt den fulle hensikten med intervjuet og ga inntrykk for at han med hensikt hadde gitt oss vage opplysninger om sitt motiv for intervjuet.

- For mange kan jo det å reise være skremmende nok i seg selv. Jeg trodde virkelig ikke det var så lett å lure seg inn på en flyplass. Dette sier jo også noe om Dagbladets forhold til anstendighet, og ikke minst Flydals personlige forhold til det, avslutter Skretteberg.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490