Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 05.04.2011
Carl I. Hagen forsøpler Oslo. Foto: Anne-Sophie Ofrim

- Det er Carl I. Hagen som forsøpler når han skylder på innvandrere for forsøplinga i Sinsenveien i Oslo. Det mener SOS Rasisme.

Organisasjonen er forbannet over Hagens utsagn til TV2 i dag om at det er innvandrere som har skylda for forsøpling i Sinsenveien i Oslo. – Det er Carl I. Hagen som her forsøpler med å spre rasisme, sier Jan Erik Skretteberg i SOS Rasisme.

Han er oppgitt over at Hagen forsøker å skylde på innvandrere og at det ligger i enkeltes kultur å forsøple. – Det er et hårreisende utsagn, og fullstendig skivebom, mener han.

- Ingen undersøkelser som er foretatt på dette feltet viser at innvandrere har andre holdninger til forsøpling enn nordmenn. Forklaringa på forsøplinga i Sinsenveien har langt andre årsaker enn hva Hagen påstår. Alle undersøkelser om dette viser at årsakene til forsøpling er entydige, nemlig at det er mer forsøpling der hvor det er langt mellom punktene man kan levere fra seg avfall.

Han minner om at Frp har samferdselsbyråden i Oslo. – Dermed sitter de med ansvaret for at det er langt mellom søplebøttene, og Hagen burde absolutt se på dette som et tiltak mot forsøpling i stedet for å spre rasisme, avslutter Skretteberg.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490