Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 08.04.2011
latuff police protect nazis

SOS Rasisme reagerer med sinne etter at politiet nektet dem demonstrasjonsrett i forhold til morgendagens nazidemonstrasjon. – Vi nekter å føye oss for sensur, sier landsstyremedlem Sondre Sæbjørnsen.

I morgen skal nazistene i organisasjonen Norwegian Defence League (NDL) demonstrere ved Kontraskjæret i Oslo. Under dekke av «ytringsfrihet» nektes antirasister, deriblant SOS Rasisme spesifikt, å demonstrere imot dette.

- Dette er et angrep på vår ytringsfrihet, sier Sondre Sæbjørnsen i SOS Rasisme, og forklarer: Oslo-politiet tar rollen som de organiserte rasistenes beskyttere, og lar dem spre sitt rasistiske og hatefulle budskap, samtidig som de setter munnkurv på kritiske motrøster.

- Politiet ringte oss i ettermiddag kl 18:00, fortsetter han. De ba oss om å holde oss unna Kontraskjæret, og truet oss med glattcelle. SOS Rasisme føyer seg ikke for trusler om maktmisbruk.

Sæbjørnsen mener at politiets rolle vil få store konsekvenser, og viser til at det vil komme medlemmer fra den svært omstridte moderorganisasjonen English Defence League (EDL) for å delta i demonstrasjonen og avholde møte:

- Politiet gjør en stor tabbe, og de kommer til å angre bittert. De besøkende fra det sentrale EDL kommer ikke til Norge fordi Lena Andreassen og NDL gjør noe slags for oppsiktsvekkende godt arbeid, og utdyper:

- De kommer hit for å se på mulighetene for å arrangere store internasjonale demonstrasjoner i Oslo, slike som vi har sett i England. Det finnes et bilde ute i Europa av den ariske Vikingnasjonen Norge, og politiets senere behandling av antirasister og beskyttelse av nazister sprer seg i disse miljøene.

Organisasjonen følger aktivt med på hva som skjer hos motstanderne NDL:

- I tillegg til denne hårreisende saken er vi fullt klar over at det er blitt gjort et omfattende samarbeid mellom Oslopolitiets etteretningstjeneste og ledelsen i NDL. Her har politiet aktivt veiledet ledelsen og deres Facebook-gruppe.

For flere kommentarer Sondre Sæbjørnsen på tlf 400 90 162.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490