Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 09.04.2011
forsvar norge mot muslimhat

Norwegian Defence League (NDL) klarte ikke samle mer enn i underkant av ti mennesker i dag – og møtte massiv motstand fra antirasister.

- Vi kan konstantere at rasistene gikk på et solid nederlag, til tross for at politiet har holdt hånda over dem, sier Jon Trygve Bergsåker, leder i SOS Rasismes Antinaziutvalg.

SOS Rasisme møtte først opp for å demonstrere mot NDL og deres markering på Kontraskjæret, men ble her møtt av et stort politioppbud som nektet aktivistene å komme fram til NDL-markeringa. Organisasjonen sluttet seg så til den store, antinazistiske markeringa som startet fra Jernbanetorget og gikk i tog til Universitetsplassen.

Aktivistene ropte slagord og markerte seg kraftig med håndplakater og løpesedler som tok til orde for et forbud mot nazistisk organisering.

- Nazisme og rasisme er ikke en meningsytring, men en forbrytelse, sier Bergsåker.

Han peker på at Norge underskrev FNs konvensjon om avskaffelse av alle former for rasediskriminering i 1969, og at det i denne slås fast at spredning av rasisme og rasistisk organisering skal forbys ved lov.

- Norske myndigheter følger ikke dette vedtaket i det hele tatt, og det er organisasjoner som vår som gjør at det nazistiske og rasistiske miljøet i Norge står svakt, mener Bergsåker.

Han understreker likevel at det ikke er noen grunn til å bagatellisere forsøkene på å bygge nye, rasistiske grupper i Norge.

- Slike grupper må bekjempes før de får mulighet til å vokse og spre hatpropagandaen sin, avslutter han før han oppsummerer dagen som en suksess for antirastistene og levner NDL små sjanser til å bli det nye samlestedet for norske rasister.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490