Gå til meny
Publisert av Bergen SOS Rasisme 23.05.2011
Bergen mot rasisme. Foto: bergenrabbit.net

I Bergen arrangerte SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) torgmøte 14. mai. SOS Rasisme arrangerte motdemonstrasjon og stilte opp med rundt 70 folk i mot SIANs 5-6 stykker.

SIAN hadde egentlig fått tillatelse til å stille opp ved Den blå steinen, det samme hadde SOS Rasisme, men i siste liten ga politiet beskjed om at de ville at det skulle flyttes til festplassen – der det var færre folk og lettere å kontrollere situasjonen.

SIAN og SOS Rasisme ble anvist til forskjellige sider av festplassen, og politiet stod i midten og passa på at ingen gikk fra den ene siden til den andre. SIAN fikk ikke lov til å ha lydanlegg eller megafon, og ble overdøva av de andre arrangementene på festplassen.

Den muslimske konspirasjonen?

SIAN sammenligner islam med nazisme og mener at muslimene vil ta over Norge innen hundre år, og da vil Norge som en fri nasjon automatisk opphøre. SIAN mener det er en slags konspirasjon mellom muslimer om å ta over Norge – med barnevogner. De skjærer alle muslimer over én kam, og fremstiler muslimer som en gruppe med samme syn på samfunnet, og med det fellestrekket at de misliker frihet.

De vil stanse “muslimsk innvandring”, og skylder på muslimer for alt som går galt i samfunnet. De sprer løgner som fører til frykt for muslimer, og til stigmatisering og diskriminering av en allerede utsatt minoritet. Selv mener de at det ikke er rasisme, fordi de skylder på islam i stedet for hudfarge/opprinnelse. Vi mener at det likevel er rasisme – i en litt penere pakning. Derfor arrangerte SOS Rasisme motdemonstrasjon mot deres torgmøte.

SOS Rasisme oppsummerer aksjonen som en suksess for antirasismen i Norge og et nederlag for SIAN.

SIAN samla få i Bergen 14. mai. Foto: bergenrabbit.net

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490