Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 24.06.2011

Rundt klokka 15 i dag ankom den kurdisk-iranske aktivisten Suleyman Chokali, som skal sykle fra Trondheim til Brussel for å protestere mot asylpolitikken i Norge og Europa – Oslo sentrum.

SOS Rasisme markerte dette sammen med kurdere fra Oslo-området, og det var appeller fra flere kurdiske organisasjoner i tillegg til SOS Rasisme og Rahim Rostamis Støttegruppe.

Etter appellene fikk SOS Rasisme et par ord med Chokali før han la videre ut på de nær 1700 kilometerne som gjenstår: EU-parlamentet i Brussel.

- Målet med å prate for parlamentarikerne i EU-parlamentet er å sette lys ikke bare på den situasjonen folk som bor i Iran opplever, men også på det flyktninger og asylsøkere som kommer til Norge og resten av Europa opplever, forklarer han.

Chokali regner med å være fremme i Brussel 12. eller 13. juli, og han kommer til å delta på flere markeringer i store byer til støtte for saken. Også på mindre steder kommer han til å snakke med media og andre interesserte.

SOS Rasisme støtter Chokalis sykkeltur. Dette er et viktig bidrag i kampen mot statlig rasisme, og som organisasjonen sa i sin appell under dagens markering:

Så godt som alle i Norge veit at regimet i Iran er svært undertrykkende og bruker både dødsstraff og tortur mot regimekritikere. Men svært få veit at iranske flyktninger i Norge nesten aldri får opphold.

[…]

Informasjon om rasismen den norske staten utfører er media svært tilbakeholdne med å gi. Derfor er det viktig med en grasrotorganisasjon som belyser situasjonen sammen med de som rammes. Suleyman Chokalis initiativ er velkomment, det er et tappert forsøk på å belyse et meget viktig problem, og vi støtter dette initiativet på alle måter.

Suleyman Chokali ankommer

Jan Erik Skretteberg fra SOS Rasisme holder appell

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490