Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 28.06.2011
Deler av SOS Rasismes landsstyre sammen med aksjonerende iranske flyktninger 25. juni 2011. Foto: SOS Rasisme.

Uttalelse fra SOS Rasismes landsstyremøte 24.-26. juni 2011.

Gi iranske flyktninger opphold!

Iranske asylsøkere har satt opp protesttelt utenfor Oslo domkirke. De har fått avslag på sine asylsøknader, og står i fare for å bli returnert til en stat som fengsler, torturerer steiner og henretter mennesker.

SOS Rasisme støtter iranerne i deres kamp for opphold og for en human asylpolitikk. Organisasjonens landsstyre besøkte lørdag 25. juni asylsøkerne for å vise vår solidaritet og å tilby hjelp og samarbeid.

Så godt som alle i Norge vet hva som skjer med opposisjonelle i Iran, men svært få vet at iranske asylsøkere i Norge nesten aldri får opphold og beskyttelse.

Norsk asylpolitikk er umenneskelig

Når politikerne snakker om kontroll i debatten om flyktninger, snakker de om å få kontroll over «flyktningestrømmen» til Norge. De snakker aldri om å kontrollere at asylsøkere får en forsvarlig behandling. Særlig kan vi se dette i saken om 19 år gamle Rahim Rostami, som ble returnert med tvang til Iran og endte opp i landets mest beryktede fengsel.

Norsk asylpolitikk er umenneskelig, og SOS Rasismes landsstyre mener norske politikere oppfører seg skammelig. I følge aksjonistene har ikke en eneste norsk politiker tatt seg bryet med å besøke dem. Tør de ikke? Da vil de se at dette er mennesker slik som alle vi andre og at de desperat trenger beskyttelse.

Protesten i Oslo sprer seg. Ikke bare iranere, men også flyktninger fra Etiopia og Palestina demonstrerer på samme måte. De etiopiske flyktningene var de første til å sette opp telt i protest. Nå har aksjonen spredt seg til Trondheim, og også i andre byer vil asylanter uten asyl protestere på samme måte. SOS Rasisme jobber sammen med dem og støtter dem hele veien.

Støtt flyktingene!

For en menneskelig asylpolitikk!

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490