Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 30.06.2011

Utenfor Oslo Domkirke har flyktninger fra Iran og Etiopia opprettet teltleir for en måned siden – i protest mot norske myndigheters behandling av deres saker. Klokken 08.00 den 30. juni ryddet politiet plassen.

Klokken 11.30 hadde representanter fra begge teltleirene møte med presten, som ba politiet rydde plassen og som har kommet med anklager om bruk av rusmidler i teltleirene. I tillegg hevdet presten at tiggere har oppholdt seg der, som nok et argument for å fjerne flyktningene.

Etter møtet med presten kom to representanter fra den etiopiske leiren til kontorene til SOS Rasisme og fortalte om dagens hendelse og deres situasjon.

De forteller:

Hjemme løper vi fra brutale diktatorer, her løper vi fra politiet og myndighetene… Det er mange gode prinsipper her i landet, men vi lider. Vi trenger beskyttelse.

[…]

Vi drar gjerne til mottakene, men vi ber om at våre saker skal behandles skikkelig. Det er den manglende saksbehandlinga vi protesterer mot. Ikke boforholdene på mottakene. I Norge er vi ofre for psykisk press i stor skala, når vi må leve i uvisshet.

Menneskefiendtlig

Norsk asylpolitikk er umenneskelig, og SOS Rasisme mener norske politikere oppfører seg skammelig. Protesten mot menneskefiendtligheten sprer seg i Oslo. Iranere, etiopiere og palestinere har satt opp telt, og nå har aksjonen spredt seg til Trondheim. SOS Rasisme jobber sammen med dem og støtter dem hele veien.

Bård Frantzen, regionsansvarlig Oslo SOS Rasisme, som deltok på møtet sammen med representantene fra den etiopiske leiren, er opprørt:

Domkirkediakonens og Oslo kommunes løgnaktige påstander om rusmisbruk i flyktningenes telt er kun et fikenblad for å skjule det som i praksis er ukristelig menneskefiendtlig rasisme.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490